5 wijnen bij traditionele zuurkool

Pirard wines is een familie met passie voor wijnen sinds 1945. Zuurkool is het perfecte comfortvoedsel tijdens de wintermaanden, reden waarom de familie op zoek ging naar passende wijnen.

“Wij geven de voorkeur aan een droge, levendige wijn met mineraliteit. Maar steeds meer klanten vragen ons om rode wijnen! Dus we hebben ook 2 rode wijnen getest en goedgekeurd.” Simon Pirard.

Met deze aanpassing wil de familie inspelen op de vraag van de klanten en tegelijk de flexibiliteit van het huis aantonen.

Witte wijnen

2018 Wurzburger Stein Riesling droog – Erste lage – Landgoed Hofkeller

Stijl: Wit, droog en levendig afkomstig uit de regio Franken ( Duitsland) . Een leuke Riesling die naast zuurkool ook perfect samengaat met vis en schelpdieren. Prijs: 16,50€.

2019 Mâcon-Vergisson La Roche – Domaine Eve en Michel Rey

Stijl: Wit, droog en fruitig . Een Franse Bourgogne, deze Chardonnay is een leuke compagnon bij zuurkool maar weet evenzeer te overtuigen bij vis en schelpdieren. Prijs : 14,95€.

2019 Sancerre blanc – Matthias en Emilie Roblin Winegrowers

Stijl: Wit, droog en fruitig. Een Loirewijn van druivenras Sauvignon die net als de andere witte wijn scoort bij vis en schelpdieren. Prijs: 17,90€.

Rode wijnen

2018 Langhe Dolcetto Dove – La Morra – Piëmont – Domein Ratti

Stijl: Rood, vol en royaal. Wijn uit Piemonte gemaakt van de Dolcettodruif. Leuke gezel bij rundvlees – gegrild vlees – kaas – varkensvlees en ook zuurkool. Prijs: 14,90€.

2019 Rouge de Menetou-Salon Domaine de Coquin – Françis Audiot Vigneron

Stijl: Rood, zacht en rond. Een Loirewijn gemaakt van Pinot noir en gewaardeerd bij gegrild vlees en kaas. Nu ook een perfecte compagnon bij zuurkool. Prijs : 13,95€.