Menu Lady Chef: Recept: gerookte paling / romige geitenkaas / rode biet / boekweit
Een decoratief voorgerecht dat uitdagend de smaakpapillen toelacht.
Voor 4 personen
Ingrediënten: 100 gr gerookte paling, 150 gr verse geitenkaas, 50 gr room, 2 grote rode bieten, 130 gr boekweit, 100 gr boter, 25 gr amandel broyage, 7 gr fleur de sel, Grof zout
Werkwijze
– Verwarm de oven voor op 180° en bak de rode bieten met de schil op het grof zout gedurende 30 minuten, laat vervolgens afkoelen. Meng de geitenkaas met de room en breng op smaak.
– Doe het mengsel in een spuitzak.
– Mix de boekweit, de boter, de broyage en de fleur de sel, verdeel over een bakplaat en laat 12 minuten bakken in de oven op 160°. Maak er vervolgens een crumble van.
– Was de rode bieten en druk er ronde vormpjes uit. Mix de restanten van de rode bieten in een keukenrobot tot een gladde mousse, breng op smaak met peper en zout.
– Snij de gerookte paling in kleine stukjes en serveer ze met de boekweitcrumble.