Ingrediënten 10 koekjes:
Koekjes: 200g bloem, 30 g pistache nootjes (grof gehakt); 2 g instant gist; 130 g boter ‘op kamertemperatuur), 1 ei; 4g zout
Daarnaast 100 g Parmaham
Avocadomousse: 2 rijpe avocado’s; 1 limoen; zwarte peper: 40 g roomkaas; 1 volle theelepel fijngehakte uit; olijfolie; taugé.
Voorbereiding:
Koekjes: klop de zachte boter met het zout, voeg bij constant roeren het ei, de gist, de bloem en de pistachenoten eraan toe. Rol het deeg uit en snijd er 7 cm diameter ronde koekjes uit. Plaats de koekjes op een bakplaat met bakpapier en bak gedurende 15 minuten in een oven van 180°. Wannrer de koekjes gaar zijn, volledig laten afkoelen op een rooster.
Avocadomousse: plet de avocado’s en voeg er vervolgens de ui, 1 theelepel olie, de roomkaas, het limoensap; zout en peper aan toe. Gebruik een staafmixer om het geheel tot een gladde mousse te maken. Spuit vervolgens met behulp van een spuitzak wat avocadomousse bovenop het koekje en werk af met een sneetje Parmaham en enkele sprietjes taugé.
Smakelijk.