‘The Mastercooks of Belgium’ kondigen de opening aan van de voorselectie voor de ‘Pierre Wynants Trophy’. Dit is de eerste stap om vijf finalistenteams te kunnen selecteren die het in november in Gent tegen elkaar zullen opnemen. Daarnaast stellen de Mastercooks ook hun nieuwe leden voor.
Ter gelegenheid van hun algemene vergadering hebben de Mastercooks de opening van de inschrijvingen voor de befaamde ‘Pierre Wynants Trophy -The Belgian Star’ aangekondigd. De wedstrijd verloopt in twee fasen: een voorselectie op basis van dossiers en recepten, en een finale die in het openbaar zal worden gehouden, tijdens HorecaExpo op 23 november in Gent. De wedstrijd is aan zijn eerste editie toe en wordt georganiseerd door de Mastercooks onder voorzitterschap van Pierre Wynants. De winnaar zal België vertegenwoordigen op de internationale Global Chefs-wedstrijd.
Elke professionele kok met de Belgische nationaliteit, of die al vijf jaar in een Belgisch restaurant werkt, kan zich inschrijven voor de wedstrijd. De kandidaten moeten twee recepten schrijven: één voor een hoofdgerecht met grijze garnalen en Belgische garnituur, en één voor een zoete lekkernij of fingerfood met chocolade. Inzenden kan tot 31 juli 2022 : secretary@mastercooks.be.
De jury beslist op basis van de ontvangen schriftelijke recepten vergezeld van kleurenfoto’s van de gerechten. Deze leesjury bestaat uit Mastercooks Pierre Wynants, Frank Fol, Freddy Vandecasserie, Alain Deluc, Jo Nelissen en Daniel Molmans. De geselecteerde finalisten zullen het tegen elkaar opnemen in teams bestaande uit een kandidaat-chef, zijn assistent, een sommelier en een coach.
Nieuwe leden:
De bevestigde nieuwe leden van de Mastercooks zijn: Audusseau Damien- Choux de Bruxelles, Chée. de Wavre 950 – 1040 Bruxelles – Traiteur: Ballardin Marcelo Restaurant OAK; Hoogstraat 167/1 – 9000 Gent – Restaurant; Callenaere Cédric Aux Armes de Bruxelles, Beenhouwersstraat 13 – 1000 Brussel – Brasserie; Huysentruyt Piet (AMB) – Likoké Route de Païolive 7 07140 Les Vans (France) Restaurant: Ivan Pintens, White Signature – Fillip Williotstraat 9 – 2600 Berchem – Traiteur: Verschueren Ken, Tinelle – Goswin de Stassartstraat 90 – 2800 Mechelen- Restaurant en Sabbe Wannes, La Rosa – Mechelsesteenweg 398 – 2650 Edegem ( Antwerpen) Restaurant.
Nieuwe kandidaturen werden ingediend door Borsy Michel; Les Eleveurs, Suikerkaai 1 A – 1500 Halle – Restaurant; De Jonghe Guy, Nova – Grote Markt 9 – 9100 Sint Niklaas – Restaurant; Fleurinck Dieter – Silo’s, Leuvensesteenweg 350 – 3190 Boortmeerbeek- Brasserie; Gelaes Koen, Hof te Rhode, Rodestraat 7-3290 Schaffen – Traiteur; Goyens Simon, L’Oh – Voortstraat 19- 3390 Tielt Winge Restaurant: Pille Dominique, t Kantientje – Ramskapellestraat 61 – 8301 Knokke-Heist – Restaurant; Robbrecht Herbert -Herbert Robbrecht – Hogenakker 1 – 9120 Vrasene (Beveren) Restaurant; Saint Germain Tim, Salons Saint Germain -De Breyne Peelaertstraat 12 8600 Diksmude – Traiteur en Van Keer Ilse, t Notenhof – Meerstraat 113 – 1840 Londerzeel – Restaurant.
Nieuwe Young Masters 2022:
Bajrami Patjim – Château de Mirwart, Rue du Château 29, 6870 Mirwart – Restaurant; Ciriello Alexandre – L’Horizon , Rue du Moulin 50, 1325 Dion-Valmont – Restaurant; Snyders Igor – Maison Snyders – Rue de la Paix 6, 4683 Vivegnis – Restaurant; Huisseune Dries – Bistro Jett, Dorpstraat 113 – 8300 Knokke-Heist – Restaurant; Jeandrain Charles-Edouard, Attablez-vous – Tienne Maquet 16 – 5000 Namur- Restaurant.