Het spiksplinternieuwe concept van de Fox Food Market – Levantijnse brochettes de hele zomer lang
Deze zomer pakt de Fox uit met een nieuw pop-up concept: Chiche. Samengevat worden er elke donderdagavond bij wijze van afterwork heerlijke Levantijnse brochettes geserveerd, naar een idee van Georges Bagdhi Sar zelf. Zes maanden lang (van april tot september) kunnen klanten genieten van de unieke vlees-, vis- en groentebrochettes die live en voor hun ogen op houtskool worden bereid. Om het nog authentieker te maken wordt het brood direct gebakken op een Saj, een oven met een bolle bakplaat zoals je die overal in Libanon tegenkomt.
“De keuken van Chiche prikkelt de zintuigen en verwarmt de ziel; ze is een ode aan het Syrische erfgoed van Georges dat zijn passie, kunst en talent heeft gevormd.” – Thierry Goor, oprichter van de Fox
Georges Bagdhi Sar te gast
Georges Bagdhi Sar is van Syrische afkomst. Hij arriveerde in 2000 in België en speelde een grote rol in het onstuitbare succes van street food: hij slaagde erin om de traditionele, authentieke keuken uit het Midden-Oosten populair te maken. Zijn gerechten nemen je instant mee naar zijn kindertijd, naar het Syrië van zijn roots, waar hij de culinaire tradities leerde van zijn familie en een subtiel meesterschap ontwikkelde in de combinatie van smaken en aroma’s, geserveerd met veel liefde en tederheid.
Deze buitengewone chef weet als geen ander hoe hij zijn baanbrekende concepten succesvol moet maken, zoals blijkt uit eerdere projecten als My Tannour, Mine Madeh, Kamoun… stuk voor stuk geweldige referenties voor food lovers.
Fox – Vorstlaan 25, 1170 Watermaal-Bosvoorde
Elke donderdag vanaf 18u – fox.brussels