Op 8 mei 2017 organiseerden de Meesterkoks van België hun jaarlijkse algemene vergadering. De dag startte bij een bezoek en uitgebreide culinaire lunch in de vestiging van Metro Antwerpen Noord. De Meesterkoks werden rondgeleid en maakten kennis met het uitgebreide assortiment van Metro, reeds 3 jaar een hoofdpartner van de Meesterkoks.
De vergadering werd vergezet op de boot “Verdi”. Voorzitter Frank Fol en directeur Paul Gelders gaven toelichting bij het programma van de Meesterkoks voor 2017 en begin 2018 waaronder een tweede reeks van Z-Mastercooks op KanaalZ/CanalZ na het succes van afgelopen jaar.
Volgende kandidaat-meesterkoks verkregen de titel van Meesterkok van België: Bernard Didier – Les Gourmands – Blaregnies; Olivier Bourguignon – Le d’Arville – Wierde; Patrick Caignau – De Tafel van 2 – Ninove; Axel Colonna – Centpourcent – Sint-Katelijne-Waver; Patrick De Gendt – De Popelier – Gooik; Peter De Groote – Ten Dauwe – Aalter; Rik Dumon – Dumon – Wakkerzeel; Paul Fourier – La Pomme Canelle – Luxembourg; Geert Gheysels – Anobesia – Affligem; Micheal Vrijmoed – Vrijmoed – Gent; Koen Lienard – Kok-Koen – Binkom; Paul-Luc Meessen – De Fakkels – Sint-Truiden; Cédric Poncelet – Cédric – Knokke-Heist; Axel Rousseaux – L’O de Samme – Feluy; Koen Somers – De Kristalijn – Genk; Peter Van den Bossche – Latem – Sint-Martens-Latem en Eddy Van den Langenbergh – Rijkevorsel
Nadien werden 7 nieuwe kandidaat-meesterkoks benoemd: Jeremie Landweer – De Kleine Zavel – Antwerpen; Nicholas Tsiknakos – Hotel Manos/Kolya – Brussels; Frédéric Picot – La Villa du Hautsart – Mélin; Joris Wils – De Repertoire – Herentals; Cyril Jolivet – Le Toucan sur Mer – Brussels; Jean-Pierre Gascoing – Le Toucan sur Mer – Brussels en Patrick Gobert – Traiteur Gobert – Knokke-Heist.