Apero op topniveau

MARTINI Spritzante en bites à la Sergio Herman

 

Trap het aperitivo moment af met deze ready-to-serve cocktail en verras jouw vrienden

Met de decembermaand voor de deur komt MARTINI Spritzante als geroepen. De ready-to-serve cocktail ontworpen door sterrenchef Sergio Herman en geïnspireerd door de Italiaanse aperitivo cultuur is het perfecte drankje om een avond met vrienden en familie af te trappen. Zo trots als Sergio zelf – terecht – op Spritzante is, deelt hij een aantal recepten voor hapjes die perfect met de cocktail te combineren zijn.

Samen met Beppe Musso, master blender van MARTINI, ontwikkelde Sergio Herman vorig jaar Spritzante. Waar Musso een Italiaan van origine is, is Herman een liefhebber van Italiaanse cultuur pur sang. Spritzante is dan ook een ode aan de Italiaanse levensstijl waarin goede vriendschappen en lekker eten en drinken de boventoon voeren – iets wat we rond de feestdagen maar al te graag doen. Hermans passie voor perfectie en topgastronomie en het 150-jarig vakmanschap van MARTINI komen samen in de bruisende cocktail.

Een apero of etentje organiseren is leuk, maar het bedenken en bereiden van alle gerechten en cocktails kan soms toch best wat stress veroorzaken. Dit is niet langer het geval, want met de ready-to-serve Spritzante is het zo gefixt. Geen gemix, gewoon genieten. Spritzante heeft de frisse smaken van pompelmoes, basilicum en een vleugje vanille. Met welke hapjes je deze cocktail kunt combineren? Don’t stress, dat heeft Sergio ook al voor je bedacht. Speciaal voor een apero voorzien van Spritzante creëerde de chef namelijk een drietal heerlijke recepten. Crudo Hamachi met courgette, Aranchini met basilicum crème en parmigiano en overheerlijke oesters met tomaat, basilicumolie en watermeloen. De recepten en video’s vind je hieronder.

Credits to Sergio. Enjoy!

MARTINI Spritzante is exclusief verkrijgbaar bij Delhaize en de World of Aperitivo Store te Antwerpen (Korte Gasthuisstraat 9) aan €12,99.