Beaujolais Nouveau 2021

Het evenement van het moment – Maison Piron maakt zich klaar om op donderdag 18 november de Beaujolais Nouveau 2021 te presenteren.

De dag, die al sinds de jaren vijftig wordt gevierd, is de derde donderdag van november en markeert de komst van het nieuwe oogstjaar dat net gevinifieerd is. Deze wijn wordt gemaakt volgens een unieke vinificatietechniek: een maceratie van slechts enkele dagen is nodig om een fruitige wijn te verkrijgen. Maar let op, hij moet gemaakt zijn van druiven uit de Beaujolais en Beaujolais-Villages appellations.

Voor Maison Piron is deze activiteit in deze periode van het jaar op zijn hoogtepunt: “over het algemeen bereiden wij de exportmarkten voor de zomer voor en bespreken wij met onze klanten de geselecteerde wijnjaren en de etiketten, vervolgens komt alles in een stroomversnelling na de oogst wanneer de vinificatie wordt gestart! De bestellingen worden met zorg voorbereid, met respect voor de bijzonderheden van elk land en elke klant, en alles moet onmiddellijk verzonden worden…

Het is een intense periode, maar we mogen het belangrijkste niet vergeten: Het is vooral een tijd van feestvieren, gezelligheid en delen”, aldus Julien Revillon.

Beaujolais Nouveau 2021,

De maatstaf voor plezierwijn: Deze wijn wordt hoofdzakelijk gemaakt van de klei-kalksteen en zandgronden van de Beaujolais, een “plezierwijn” die onmiddellijk gedronken kan worden om zijn frisheid en fruitigheid te waarderen, of die het hele jaar door gedronken kan worden als men maar geduldig genoeg is!

Serveer hem bij charcuterie, varkensnems, kippenlevertaart met schaaldierensaus, pompoenvelouté met kastanjes, pizza of verse geitenkaas. Prijs inclusief BTW – uit de kelder: 8,00€.

Beaujolais Villages Nouveau 2021,

Voor gezellige momenten met vrienden: afkomstig uit de “beste dorpen” van de Beaujolais, bestaande uit granietbodems, gunstig voor gezellige momenten met vrienden, kan hij onmiddellijk gedronken worden om zijn gulzigheid en zijn soepelheid te waarderen. Bewaar het hele jaar door een fles als u benieuwd bent naar het resultaat!

Bijpassende gerechten: Italiaanse gegrilde groenten, paddestoelenrisotto, gegrild vlees, gesauteerd rundvlees met koriander, halfdroge geitenkaas. Prijs inclusief BTW – af kelder: 9,50€.

Maison Piron is al generaties lang geworteld in het hart van de Beaujolaisstreek en vinifieert momenteel zo’n vijftig hectare van de beste terroirs in de streek. Geheel in de geest van de tijd en van zijn klanten, is hij de auteur van terroirwijnen uit Morgon en Beaujolais, maar ook van eenvoudiger en originelere cuvées. Maison Piron zet zijn zoektocht naar smaak en zijn passie voor grote wijnen voort en biedt cuvées van grote consistentie aan met respect voor de omringende milieuhulpbronnen. De wijnen van het Huis zijn elegant, pittig of krachtig, en worden geprezen door de grootste restaurants, wijnliefhebbers en journalisten over de hele wereld.

Maison PIRON Morgon – 69910 Villié-Morgon – Tel. 33 (0)4 74 69 10 20 – www.domaines-piron.fr – piron@maison-piron.fr