Bel’Uva Vermouth Humulus

ITALIAANSE SPECIALITEIT MET EEN BELGISCHE TWIST

Bel’Uva Humulus is een premium rode wijn vermout. Naast de 3 gins, Bel’Uva gin Muscaris (golden award!), Bel’Uva gin Pinot Blanc en Bel’Uva gin Cabernet Noir, is Humulus een mooie toegevoegde waarde aan het gamma van Elikzir.

Proef de Zuiderse tonen, te danken aan de Italiaanse Barbera d’Asti DOCG gecombineerd met een Belgische touch, te danken aan de beste Belgische hopsoorten en lokale kruiden. Een reis van smaken en aroma’s vullen elkaar aan tot een perfect geheel. De eindbestemming? Bel’Uva Vermouth Humulus.

Eeuwen geleden kende vermout zijn intrede in Italië in bars en cafés als cocktailingrediënt. Het recept werd ontworpen door apothekers rond 1780 en werd bereid met kruiden en specerijen die de Italiaanse haven in Genua bereikten.

Elikzir, een extractie expert van botanicals in België, blaast het eeuwenoude recept nieuw leven in en combineert de fruitige, Italiaanse toetsen met Belgische hopsoorten en typische, lokale kruiden. Vermouth Humulus wordt geproduceerd in het hart van de vermout-regio, Piemonte; Turijn.

Naast hun Bel’Uva Vermouth Humulus, brengen ze binnenkort ook een non-alcoholisch alternatief van Vermouth Humulus op de markt. Het is nog even wachten voor de N/A-variant geproefd kan worden maar deze zal alvast een vriend aan tafel zijn tijdens Tournée Minérale. Een merk om in de gaten te houden!

Vermouth Humulus :

Wijn: Rode wijn: Barbera d’Asti DOCG – Witte wijn: Trebbiano – Alcoholpercentage: 19% vol. – Aromaboeket:   Intens fruitig, met toetsen van rode kersen, pomelo, abrikoos en kweeperen confituur. Zoete kaneel-kruidige tonen en peperige bitters. – Smaak: Fruitige smaak (rode kers, pomelo, abrikoos) met ondertonen van zoet gestoofd rood fruit. Zoete tonen aanwezig van donkere kruiden (piment, kaneel) en bittere tonen van groene plantenextracten en pepersoorten. – Botanicals : 25 botanicals waaronder alsemkruid en kruiden uit de Alpen, Belgische hopsoorten en moerasspirea. – geen toegevoegde aroma’s.

Perfect ways to serve: 1. Drink puur ‘on the rocks’ – 2. Aangelengd met een tonic – 3. Als cocktailingrediënt (garneer met een limoenschijfje)

Bel’Uva Vermouth Humulus : Aanbevolen verkoopprijs: 27,90 EUR – 500 ml fles. Momenteel enkel te verkrijgen op bestelling via info@beluva.be of bij hoofd distributiepartner Noble Elite Drinks. Bel’Uva is te vinden bij Noble Elite Drinks, VDS stokerij en een vijftigtal verdeelpunten & online verkoopkanalen over heel België.

AMBACHTELIJK PROCES

De rode wijn is van oorsprong Barbera d’Asti DOCG, gemengd met Italiaanse witte wijn, en een maceraat van 25 botanicals waarbij alsemkruid een belangrijke rol speelt samen met de beste Belgische kruiden en hopsoorten, en kruiden uit de Alpen. De maceratie van de planten vindt plaats gedurende 4-6 weken, daarna worden de maceraten en wijnen gemengd en gestockeerd voor rijping bij 2°C. Finaal wordt alles gefilterd en 4 maanden gerijpt, tot de vermout klaar is om te worden gebotteld in typische Italiaanse wijnflessen.

WIE IS ELIKZIR ?

Elikzir is een bedrijf met grote expertise in de ontwikkeling en productie van botanische extracten. Hun eigen merk, Bel’Uva, heeft zowel alcoholische als niet-alcoholische spirits en dranken in hun assortiment maar elk vertrekt steeds vanuit hetzelfde concept: een harmonie creëren tussen lokale wijndruiven en een grote selectie aan Elikzir plantenextracten. Daarnaast kan Elikzir ook private label produceren.