Don Papa onthult limited edition

‘TIMELESS LANDSCAPE’ ART CANISTER

 

De nieuwe koker voor de feestdagen weerspiegelt het winnende kustwerk van de jaarlijkse ‘Don Papa Art Competition’. Don Papa Rum, de premium small batch rum uit de Filipijnen, heeft zijn limited edition ‘Timeless Landscape’ Art Canister voor de feestdagen onthuld, met de winnende creatie uit de vijfde editie van de jaarlijkse ‘Don Papa Art Competition’ van de Filipijnse kunstenaar, Geovanni Abing. Samuel Penaso. De koker bevat de Don Papa Rum 7 jaar, bekend om zijn lange, rijke afdronk en smaken van vanille, honing en gekonfijt fruit.

Abing’s winnende meesterwerk ‘Timeless Landscape’, wat tijdloos landschap betekent, is een interpretatie van de weelderige fauna en flora op Negros, het eiland waar de thuisbasis ligt van Don Papa. Hij maakt gebruik van de unieke combinatie van acryl op reflecterend roestvrij staal en biodata. “Mijn kunstwerk weerspiegelt Sugarlandia als een magische plek die bruist van het leven en zweeft boven een zee van wolken. Een plek die de mensheid regeert.”, zegt Abing. Het eiland Negros, lokaal gekend als Sugarlandia, vindt zijn rijkdom niet alleen in zijn uitgestrekte suikerrietvelden, maar ook in de diversiteit van zijn vegetatie en wilde dieren. De perfecte formule voor geïnspireerde kunstwerken.

Geovanni, een collage- en mixed-media-artiest gevestigd in Bohol, Filipijnen, zal genieten van een 4 weken durende kunstresidentie in Barcelona, als onderdeel van zijn ‘Grand Winner’-prijs. De ‘Don Papa Art Competition’, in samenwerking met de gerenommeerde ‘Art Fair Philippines’, werd in 2015 gelanceerd om het werk van opkomend Filipijnse talent uit verschillende galerijen en musea uit de hele Filipijnen te laten zien. De eerste ‘Art Canister Competition’ buiten de Filipijnen vond plaats in 2019 in Frankrijk.

Prijs: €42 voor 70 cl, te koop in de betere drankenhandel, cavisten, Prik&Tik. Alcoholpercentage: 40%. Don Papa Rum wordt verkocht en verdeeld in België & Luxemburg, exclusief door Premium Spirits : info@premium-spirits.be voor een lijst met leveranciers. Bestel Don Papa online rechtstreeks via: Prik&Tik – Drankenwereld – Huis Windels – Rumology – La Grange aux Vins – Le Comptoir des Vins.

Don Papa Rum, de eerste premium small batch rum uit de Filipijnen, geniet van wereldwijd succes nu de Filipijnse rumvoetafdruk nieuwe landen bereikt en zo de derde grootste rummarkt ter wereld is, naast India en de VS. De pure, originele Noble cane wordt gedistilleerd en rijpt meer dan zeven jaar in Amerikaanse eiken vaten op het eiland Negros Occidental (lokaal bekend als Sugarlandia). Het is de basis voor de lange, rijke gestructureerde afdronk van Don Papa Rum met smaken van vanille, honing en gekonfijt fruit.

De naam Don Papa Rum is geïnspireerd op de onbezongen held en mystieke Papa Isio, één van de vooraanstaande persoonlijkheden van de late 19e eeuwse Filipijnse revolutie. Aanvankelijk was hij een voorman op een suikerplantage, en speelde zijn leiderschap en moed een cruciale rol bij het bevrijden van Negros van de Spaanse overheersing. Don Papa is geïnspireerd door zijn legende en vangt zijn geest en gevoel voor magie in elke fles.