Bordeaux, wijnfeesten verschoven naar 2021 !

De stille hoop van de organisatoren om de wijnfeesten vooralsnog in juni te kunnen organiseren werd door de Franse overheid, volledig de kop ingedrukt. Derhalve is beslist om het 4-daags festival van zintuiglijke, historische, culturele en feestelijke reizen integraal naar 2021 te verschuiven.

Wijnassortiment

1200 wijnboeren en wijnhandelaren, 10 paviljoenen, 80 appellations: de bezoekers zullen zich kunnen uitleven in de geneugten van het proeven van Bordeaux- en Nieuw-Aquitaine wijnen. In elk van de beroemde “efemere wijnbars” gaan fijnproevers en nieuwsgierige amateurs op bezoek bij gepassioneerde producenten, klaar om enkele van hun geheimen te onthullen.

Iconische emblemen van het festival: het glas en de koffer die de festivalgangers trots tonen na de aankoop van de beroemde Tasting Pass, waarvan de verkoop geopend is. Het cateringaanbod omvat gastronomische stands, food-trucks, bodega’s en chef-kokshutten.

Sailing side : De trotse zeilvaartuigen hebben in 2018 de vele bezoekers verblind. De Tall Ships zijn ook dit jaar present, trots aangemeerd langs de kades. Vier dagen lang kan men deze legendarische schepen ontdekken, op het dek wandelen, de bemanning ontmoeten – en vooral dromen, van avontuur, van open zee, van vrijheid!

Animaties: Bordeaux Fête le Vin is dé gelegenheid om de regio in al zijn dimensies te vieren: cultureel, toeristisch, artistiek. Talrijke evenementen op de kades onthullen de vele facetten van New Aquitaine. Eregast van de ‘Port de la Lune’ 2021 wordt – net zoals gepland voor de editie 2020 – de stad Brussel met haar facetief, artistiek en Europees karakter. Hoogtepunten worden o.m. een monumentale tentoonstelling van beelden van de ‘Chat’ van Philippe Gelück en de “Wine Man Show” van sommelier Eric Boschman.