Brouwers van Delirium pakken uit met zomers biertje

Licht, fruitig, blond en hoppig: Zoogbier-familie uit Melle breidt uit met Paranoia. Pas hop! Draai je nu niet om. Er schuimt een blauw nijlpaard achter jou. Hij heeft zijn blik(je) op jou gericht. En zijn smaak krijgt je dadelijk te pakken. Dacht je te ontsnappen aan deze logge hippopotamus? Dan zal je uit een ander vaatje moeten tappen. Hij blijft je achtervolgen tot je voor zijn fruitig smaakje valt. Je weren heeft geen zin. Een echt nijlpaard is al sneller dan een mens, deze blauwe variant is nog eens zo licht dat hij je zachtjes in vervoering brengt. Ruik je aan zijn snoezig snoetje, dan heeft hij je beet en ga je zalig de mist in.

Paranoia is zijn naam, dit zoogbier maakt van jou hopnieuw wat je te lang niet meer mocht zijn: het sociale toogdier bij uitstek!

Hazy, hoppy, hippo bier

Het lijkt wel of België een nieuw dierentuin rijk is. Al heeft de brouwer van Paranoia meer weg van een goochelaar dan van een dierverzorger: naast de roze olifant van Delirium slaagt Huyghe er vanaf nu ook in een blauw nijlpaard in uw koelkast te krijgen. En niet toevallig smaakt het jong blondje van Huyghe licht, hoppig en fruitig: “we kijken de toekomst hopvol tegemoet”, vertelt Alain De Laet, Gedelegeerd Bestuurder van brouwerij Huyghe en vierde generatie aan het roer van de Melse brouwerij, met een kwinkslag. “Steeds meer bierliefhebbers vragen naar lichtere, fruitige en hoppige variëteiten. Zeker als het mooie weer opnieuw van de partij is. Met Paranoia zijn wij fier dat wij, trouw aan onze waarden, een kwaliteitsvol en uitstekend product op de markt brengen dat zichzelf niet te au sérieux neemt, maar de consument des te meer”.

Lichter bier maar volle smaak

Paranoia is gemaakt uit 85% gerste- en 15% tarwemout. Het alcoholpercentage ligt op 5,6%. “De biergist die traditioneel gebruikt wordt voor (witte) biersoorten met een lagere alcoholgraad zorgt voor een lange en aromatische afdronk,” legt Joris uit, de brouwer die dit bier ontwierp in een blikje van 33cl. De “hippe-hopband” bestaat uit Amerikaanse en Duitse smaakmakers: Polaris, Cascade, Centennial. De aroma’s hebben we te danken aan de dry-hopping van de Mosaic en Citra. Maar onthoud vooral dat het “hoppige hippobier” dankzij zijn volle smaak en aroma’s van tropisch fruit (o.a. abrikoos, ananas, passievrucht) een heel toegankelijke dorstlesser vormt. Perfect dus bij het begin van de lente!

Hippokinetisch plezier

Dat de roze olifant van Delirium de blauwe hippo inspireerde, spreekt vanzelf. Humor blijft immers meer dan ooit een belangrijke plaats innemen in de filosofie van Huyghe. “Mensen hebben nu meer dan ooit nood aan plezier maken. Wij willen dat hun leven opnieuw lichter gaat smaken” benadrukt De Laet. “Dat onze Paranoia hen aan het dansen, zingen, feesten brengt wanneer de mooie dagen letterlijk en figuurlijk terug zijn.”

Wie nu al van de nieuwe “Melse waanzin” wil proeven, vindt sinds vandaag Paranoia bij Colruyt, bij drankhandels en binnenkort in een selectie van horecazaken op het vat. Belangrijke tip: bewaar best je Paranoia op een geheime plaats. Naar het schijnt, verdwijnt het Hippobier nogal snel uit het zicht. Wacht dus niet te lang om het te proeven…