Carrement BIB

Kwaliteit en plezier verenigd in een wijnbox!

 

De lente is terug in het land, ieder snakt naar een portie zon en een gezellige BBQ of picnic onder vrienden. Een groot tuinfeest zit er nu weer even niet in, maar zelfs in kleiner gezelschap kunnen we de komende weken hopelijk genieten van warmere lentedagen.

Vaak van de partij op een BBQ of zomers feestje : wijn in een box. Gezelligheid ten top, maar niet altijd de meest kwaliteitsvolle wijn… Daar komt nu verandering in dankzij de Carrément BIB : kwaliteitsvolle en biologische wijnen (rood, wit en rosé) die ook nog eens in een ecologisch jasje zitten verpakt. Smaakvol plezier in een vrolijke kleine box die je handig mee neemt en die ook nog eens in de koelkast past.

De wijnen die voor de Carrément BIB’s worden gekozen zijn biologische wijnen van twee bijzondere wijndomeinen uit de Loire streek : Château de Minière en Château de Suronde. Twee iconische druivensoorten uit de Loire liggen aan de basis van de wijnen : 100% cabernet franc voor de rode en rosé wijn en 100% chenin blanc voor de witte wijn. Met drie verschillende wijnen is er voor ieder wat wils!

CARRÉMENT BLANC

Fris en aromatisch met geuren van perzik en meloen. Een volle en genereuze wijn, smaken van nectarine en citrus met een verfrissende afdronk. Heerlijk als aperitief, maar ook de ideale partner van een frisse zomerse salade, vis of zeevruchten en gevogelte.

CARRÉMENT ROSÉ

Lichtroze kleur met gouden reflecties. Elegante en aromatische neus, met accenten van perzik en mango. De smaak is vol en vlezig, met verfrissende toetsen van citrusvruchten. Ideaal als aperitief, heerlijk bij sushi of een exotische fruitsalade.

CARRÉMENT ROUGE

Expressieve neus met aroma’s van rode vruchten. Een zachte wijn met een stevige structuur. Lange en aromatische afdronk met toetsen van rode vruchten en peper. Een frisse lentewijn, om van te genieten bij charcuterie, gegrild rood vlees of pastagerechten.

Aanbevolen prijs : €30 – Via de Château de Minière webshop en via Start2Taste – 1 Carrément = 3 liter = 4 flessen wijn – Gegarandeerd fris én fruitig gedurende 6 weken na opening

Château de Minière en Château de Suronde zijn in handen van de Belgische wijnbouwster Kathleen Van den Berghe. Beide domeinen hebben hun eigen karakter en zowel de wijnen van Minière als van Suronde zijn al meermaals bekroond. Met de kennis en kwaliteit van deze twee domeinen op zak wil Kathleen ook graag voor de BIB categorie meer kwaliteitswijnen promoten.

Al tien jaar verenigt Kathleen in de wijngaard van de Loire haar passies wijn, verbouwen, natuur en kunst. In alles wat ze onderneemt laat ze zich graag omringen door andere mensen met expertise in hun vak. Op Château de Suronde creeërde Kathleen zo samen met curator en expert in Belgische hedendaagse kunst Sven Vanderstichelen een residentie voor artiesten. Ieder jaar wordt een Belgische beeldende kunstenaar uitgenodigd voor een residentie op het domein waar hij of zij zich laat inspireren door de magische omgeving. Een selectie van het werk dat hier tot stand komt siert dan de etiketten van de wijnen. In 2020 viel de beurt aan de Belgische hedendaagse kunstenaar Pieter Jan Martyn.

Sven, die vaak de grenzen tussen kunst en object aftast, had al een limited edition tapijt met een kunstwerk van Pieter Jan gecreeërd en samen hebben ze een origineel en speels design bedacht voor de Carrément BIB. Made with love, to enjoy with pleasure!

Carrément Kathleen

Kathleen Van den Berghe, van oorsprong van Bavegem (België), behaalt in 1995 haar diploma van burgerlijk ingenieur aan de Universiteit van Gent. Na een eerste carrière in de bouwsector en een tweede als strategisch consultant besluit Kathleen in 2010 zich toe te wijden aan haar andere passie, wijn, en zo haar carrière een nieuwe wending te geven als ‘vigneronne’, met de overname van Château de Minière in de Loirevallei. In 2016 neemt ze samen met haar man een tweede domein in deze wijnstreek over, Château de Suronde, waar ze ook haar andere passie, kunst, een plek geeft met een residentie voor (Belgische) artiesten. Kathleen bezit een groot engagement voor de natuur en is overtuigd van het belang van duurzame wijnbouw. Ze deelt graag haar passies tijdens de wijntoeristische verblijven die ze organiseert op beide domeinen, waar een gemotiveerd team het dagelijkse werk opvolgt. Haar gedrevenheid en streven naar excellentie brengt Kathleen bij het Master of Wine programma, dat ze momenteel doorloopt. Kathleen, die een sterke band met haar geboorteland alsook met bevriende wijnbouwers in de hele wereld onderhoudt, wenst een actieve rol te spelen in de promotie van de Loirewijnen en mee te helpen de troeven van de regio in de kijker te zetten.