Bruisend de zomer in met Chandon Garden Spritz

Deze zomer brengt CHANDON hun nieuwste innovatie naar België: CHANDON Garden Spritz. Een buitengewone mousserende wijn met een speciale twist: een sinaasappellikeur gemaakt van lokale Argentijnse sinaasappels, kruiden en specerijen zonder kunstmatige smaak- en kleurstoffen. Maak kennis met hét nieuwe zomerdrankje.

Een mousserende wijn met een twist: Veeleisend en authentiek. Simpel, maar fascinerend. CHANDON Garden Spritz is een mix van CHANDON’S droge cuvée gemaakt van chardonnay, pinot noir, en sémillon druiven en een huisgemaakte sinaasappellikeur.De aromatische en verfrissende sinaasappelbitters zijn gemaakt van perfect rijpe Valencia sinaasappels. Ze worden gekweekt op een pesticiden-vrije, duurzame boerderij in Entre Rios, in het noordoosten van Argentinië, die al drie generaties door een familie wordt gerund. CHANDON schilt de sinaasappels, droogt een deel en voegt gedroogde en verse sinaasappelschillen toe aan de blend. De schillen worden gemacereerd in druivenbrandewijn, samen met een selectie van kruiden en specerijen van de beste terroirs. Het resultaat is een heerlijke bittere sinaasappellikeur. Eenmaal gemengd met CHANDON’S mousserende wijn is daar CHANDON Garden Spritz. Prijs €20-25

Innovatieve wijnmakers: CHANDON’S Argentijnse wijnmakers zijn gewend om het onverwachte en unieke te ontdekken. CHANDON Garden Spritz is geïnspireerd op de bekende Argentijnse voorkeur voor meer bittere smaken zoals yerba-maté en Fernet – aroma’s die het smaakpalet prikkelen. Combineer dat met de uitzonderlijke kwaliteit van de lokale Valencia sinaasappels en je hebt het perfecte authentieke zomerdrankje.

‘Het is uniek, echt. En dat past bij ons. CHANDON loopt voorop op het gebied van mousserende wijn; we zijn altijd innovatief geweest en dat blijven we op deze manier. We hebben vier jaar over de ontwikkeling van dit product gedaan waarmee we nu nieuwe consumenten enthousiasmeren en inspireren. Ik ben er trots op.’  Ana Paula Bartolucci, wijnmaker bij CHANDON Argentinië en de maker van CHANDON Garden Spritz.

Perfect serve: Schenk CHANDON Garden Spritz in een groot glas. Voeg drie à vier ijsblokjes toe. Garneer met rozemarijn en gedroogde sinaasappelschijf : 180ml CHANDON Garden Spritz, 3 ijsblokjes, 1 takje rozemarijn, 1 (gedroogd) schijfje sinaasappel

CHANDON Garden Spritz is heerlijk te combineren met pittig Aziatisch eten, sushi en sashimi, oude cheddarkaas, gedroogd exotisch fruit en noten. Proost op CHANDON! Proost op jou! CHANDON Garden Spritz is verkrijgbaar in de horeca en bij geselecteerde wijnspeciaalzaken in twee maten 75cl en 187ml (piccolo).