Cardounettes – bio – Pays d’Oc – IGP

Vignobles Foncalieu is een groot voorstander van een wijnbouw die de schoonheid van het landschap en vooral het hele ecosysteem in stand houdt. Het gamma Cardounettes, wit, rood en rosé, geproduceerd door biologische landbouw, weerspiegelt dit engagement in elegante en minerale wijnen.

De roséwijn in een 100% Syrah, geteeld in de wijngaarden van Cardounettes die in de buurt liggen van Béziers op zonovergoten klei-kalkachtige bodems. De teelt wordt organisch beheerd met het oog op het bekomen van een perfecte harmonie tussen de wijnstok, de bodem en zijn directe omgeving.

De bessen van de Syrah krijgen een traditionele vinificatie bij gecontroleerde temperatuur en rijpen nadien in roestvrijstalen tanks.

Op de proeftafel:

In het glas een mooie lichtroze kleur afkomstig van de grote bessen. In de neus mooie aroma’s van klein rood fruit (vooral aalbes en framboos) met een fris en smakelijk druivenkantje. De aanzet in de mond is fris en aromatisch. We krijgen een gulzige, intense en fruitige compositie, die een aangename geparfumeerde indruk nalaat.

Pairing: een rosé voor alle gelegenheden. Serveer hem als aperitief, bij zomerse of exotische gerechten, salades, rauwkost of verse vis. Serveer op 8°C. Alc vol 12,5%.