Château de France

“Zo’n mooie naam impliceert verplichtingen…” Arnaud Thomassin presenteert zijn assortiment.

Het embleem van het kasteel: – Château de France rood 2015, AOP Pessac-Léognan 25,30 euro ttc ex kelder – Château de France wit 2018, AOP Pessac-Léognan 25,60 euro ttc ex kelder

Wijnen van het kasteel geprezen door de restauratie, vooral in Bordeaux: – Château Coquillas rood 2018, AOP Pessac-Léognan – Château Coquillas wit 2019, AOP Pessac-Léognan – De terugkeer van de zeldzame papyrus moerasvogel naar Afrika! Bec en Sabot 2019, AOP Pessac-Léognan. Château de France rood en Château de France wit delen de wereldwijde erkenning.

Het Château de France, Pessac-Léognan : 15 kilometer ten zuiden van Bordeaux strekt de wijngaard van Château de France (40 hectare wijngaard, 36 hectare tussen Cabernet Sauvignon en Merlot en 4 hectare tussen Sauvignon en Semillon) zich uit over een van de hoogste hellingen van het Terras van Leognan, de oudste en hoogste van de vier in de loop der tijd gebouwde grintterrassen. Verworven in 1971 door Bernard Thomassin, is het pand sinds 1981 lid van de Union des Grands Crus de Bordeaux en wordt sinds 1996 geadviseerd door Michel Rolland.

Het lidmaatschap van het EMS voor Bordeaux-wijn (Environmental Management System) en vervolgens de HVE-certificering in 2018 tekenen een verbintenis om de bestaande praktijken op Château de France te formaliseren en te verbeteren met het oog op het verminderen van de impact op het milieu.

Château de France rood 2015

AOP Pessac-Léognan rood – Assemblage : 40 % Cabernet Sauvignon, 60 % Merlot

Proeven: diepe robijnrode kleur. Intense, complexe en rijpe neus, bloemige pioenroos, framboos, kruidige zwarte peper-muskaat-gliss zan, blonde tabak. Gesmolten en rond in de mond, harmonieus tussen kracht, delicatesse, frisheid en substantie, fruitig en gepeperd in de lengte.

Pairing: terrine van hert, lamschouder, kefta tagine, wild zwijn stoofpot, cantal.

Indicatieve verkoopprijs in Frankrijk: 25,30 € TTC ex-Château (ook te koop 2014-2016-2017)

Château de France wit 2018

AOP Pessac-Léognan wit – Assemblage : 80 % Sauvignon, 20 % Semillon

Proeverij: gouden kleur met smaragdgroene tinten, briljant. Rijpe neus, fruitige perzik-abrikoos, hazelnoot, hints van bergamot, en een rokerige noot. Krachtige en knapperige mond, goede balans tussen vet en zuur, grijze peper, intense en frisse afdronk met een vleugje zoutheid.

Pairing: kreeft, asperges met hollandaisesaus, blanquette de la mer, gebakken zalm, beaufort of tomme de brebis.

Indicatieve verkoopprijs in Frankrijk : 25,60 € TTC vertrek Château

Château Coquillas rood 2018

Het beroemde perceel “Coquillat” (50 are) zit vol met fossielen die dateren van 19 miljoen jaar geleden!

AOP Pessac-Léognan rood – Assemblage : 40 % Cabernet Sauvignon, 60 % Merlot

Proeven: glinsterend granaatjurkje. Frisse en rijpe neus, pioenroos-bloemige neus, rode en zwarte bessen zwarte bessen-griot, een mentholachtige noot. Evenwichtige mond tussen fruit, mineraliteit en aanwezige tannines, lange afdronk met mooie hints van aardbei en kers.

Pairing: vleeswaren, tonijn of zalm a la plancha met tomatenpaprika, gegrild vlees, brie, droge picodon.

Indicatieve verkoopprijs in Frankrijk: 14,70 € TTC van Château

Château Coquillas wit 2019

AOP Pessac-Léognan wit – Assemblage: 80 % Sauvignon, 20 % Semillon

Smaaknotities: helder, briljant, licht goudkleurig. Intense en levendige neus, bloemen, witvlezige vruchten: appel, dille, tijm, dragon, een kruidige toets. Harmonieuze mond, gesmolten, fris en hebzuchtig, citroenachtig, met een mooie gepeperde lengte.

Pairing: platte oesters, zalmcarpaccio, zeemosselen, gegrilde vis met citroen.

Indicatieve publieksprijs in Frankrijk : 15,00 € TTC vertrek Château

Bec en Sabot 2019

Bernard Thomassin, een fervent ornitholoog, had sympathie voor deze zeldzame, krachtige, woeste en solitaire vogel, die tot 1,50 m meet en in de papyrusmoerassen van Oost-Afrika leeft.

AOP Pessac-Léognan rood – Assemblage : 40 % Cabernet Sauvignon, 60 % Merlot

Proeverij: donkere robijnrode kleur, briljant. Intense neus, fruitige hints van pruim-aardbei, zoete specerijen, zoethout-vanille-kaardammer-zwarte peper. Vers in de mond, gesmolten tannines, cacao, fruitig tot op de lengte.

Pairing: plattelandsterrine, rundcarpaccio, geroosterd varkensvlees met pruimen, bloedworst met appels, moussaka, rundergehakt à la chinoise, gegrilde zalm, camembert.

Indicatieve verkoopprijs in Frankrijk : 11,20 € TTC van Château

NIEUWE WEBSITE https://chateau-de-france.com/

De nieuwe website van Château de France, die op 1 november online werd gelanceerd, is dynamisch, duidelijk en rijk aan maandelijks nieuws, en de online verkoopsite is beveiligd. Door deze nog aantrekkelijker en toegankelijker showcase kan Château de France zich op een nieuw publiek richten en tegelijkertijd de reguliere consumenten van Château de France blijven informeren.

Invoerder Château de France in België : RABOTVINS SA – GENT