Château des Arroucats 2017 – wit

Dit familiedomein werd in 1938 gesticht door Christian Labat en bezit een mooie wijngaard van 48 ha, waarvan 23 ha in Sainte-Croix-du-Mont, zijn geboorteplaats, aangevuld met wijngaarden in de Graves (Ch. Dorléac), op de andere oever van de Garonne. Sinds 2000 beheert Virginie Barbe, de kleindochter van de stichter, het domein.

In handen van Virginie Barbe, 3e generatie, strekken de wijngaarden zich uit over 48 hectare. Sinds de jaren 1990 worden hier AOC Sainte-Croix-du-Mont, AOC Bordeaux rood (Château Daubrin) en AOC Graves rood (Château Dorléac) geproduceerd. De zoete witte wijn van Château Les Arroucats (appellation Sainte-Croix-du-Mont), geteeld op 26 hectare klei-kalksteengrond, is het resultaat van een combinatie van traditie en moderniteit.

Château des Arroucats 2017, 13.5% alc vol, toont reeds in de fles, maar zeker in het glas, een glanzende en heldere gouden kleur die meteen een onweerstaanbare uitnodiging vormt om deze wijn verder te ontdekken.

In de neus ontplooit zich een krachtige elegantie met ruim boeket van fijne aroma’s van bloemen, o.m. brem en leuk gekonfijt fruit zoals kweepeer. Deze hints worden aangevuld met subtiele exotische toetsen van o.m. ananas. Een mooi geheel met delicate verleidende accenten.

Ook in de mond blijft de wijn aangenaam en gezellig. Een leuke mooie en evenwichtige smaak, een vleugje expressief maar toch gezellig harmonieus. Kortom een wijn met heel wat potentieel.

In België o.m. verkrijgbaar bij Wijnhuis Blommaert in Oudenaarde