Château Grassier

Durf anders te zijn, serveer een rosé uit de Provence tijdens eindejaasfeesten.

 

946 ROSÉ 2018 – Een elegante en authentieke expressie van het terroir Sainte-Victoire

Het is tijd om iets anders te proberen nu 2021 ten einde loopt en wat is een betere manier dan door een Côtes de Provence Sainte -Victoire rosé te serveren bij uw feestelijke eindejaarsmaaltijden?

De cuvee 946 rosé 2018 is een gastronomische wijn en zal met zijn zachte, krachtige karakter en rijke aroma’s de perfecte aanvulling zijn op uw feesttafel. Het is bovenal de meest getrouwe expressie van het terroir Sainte – Victoire dat Château Gassier met de cuvee 946 heeft willen vastleggen.

De Croix de Provence ligt op 946 meter hoogte op de top van de westelijke bergtop met uitzicht op prachtige golvende landschappen die zich uitstrekken zover het oog kan zien.

946 ROSÉ 2018, EEN UNIEKE GASTRONOMISCHE ROSÉ

De 946 rosé wordt gemaakt met behulp van nauwkeurige vinificatiemethoden en een subtiele en delicate mix van druiven. Gemaakt met behulp van een ‘perceel selectie’ aanpak, de Syrah en Rolle variëteiten geven exotische, bloemige tonen aan de wijn, terwijl de Grenache diepte en structuur brengt.

Het meesterwerk dat de 946 rosé is, wordt verfijnd in de kelders waar de zorgvuldige en precieze mix van druiven wordt gevinifieerd met behulp van het allerbeste van de Provençaalse wijnbouw expertise met een deel van de wijn gerijpt gedurende enkele maanden in Oostenrijkse eiken demi-muids.

Met zijn heldere, bleke teint en abrikoos tinten, onthult de 946 rosé 2018 intense tonen van verse perzik verweven met subtiele tonen van mango en ananas. Het gehemelte wordt verovert door zijn kracht, soepele structuur en elegante tannines die harmonieus worden aangevuld door tonen van weegbree en perzik.

Waarom kiest u dit jaar niet voor zeevruchten bij uw feestelijke maaltijden? De 946 rosé is de perfecte partner voor een carpaccio van sint-jakobsschelpen of mediterrane zee-egels.

Geniet van de 946 rosé 2018 geserveerd tussen 10°C en 12°C.  Aanbevolen verkoopprijs: 33€ TTC. Verkooppunten: online boetiek, wijnhandel, hotels en restaurants.

CHÂTEAU GASSIER : ooit was rosé gewoon een kleur, nu heet het een naam!

Château Gassier voert de vlag hoog voor de uitzonderlijke wijnen van Cru Sainte-Victoire en de Provençaalse art-de-vivre. Het domein ligt aan de uitlopers van de berg Sainte-Victoire, die de inspiratiebron vormde voor het werk van de impressionistische schilder Paul Cézanne, en ligt op slechts enkele kilometers van Aix-en-Provence, de stad van de duizend fonteinen.

“Kijk eens naar de Sainte-Victoire. Hoe hij oprijst, hoe dorstig hij naar de zon lonkt. En toch zo melancholisch wanneer, ‘s nachts, zijn zwaarte vervaagt” – Paul Cézanne

Het wijndomein wordt gestreeld door de mediterrane winden en beslaat 40 hectare wijngaarden verdeeld over vier uitstekende terroirs beplant met 30% Grenache noir, 30% Cinsault, 30% Syrah, 5% Cabernet-Sauvignon, 2% Rolle en 3% Ugni blanc. De unieke geografische ligging in combinatie met de rijkdom en diversiteit van het terroir Sainte-Victoire worden weerspiegeld in elk van de wijnen van het domein.

Sinds 2016 zijn de wijnen van Château Gassier gecertificeerd voor biologische landbouw. Het gebruik van biologische praktijken om de bodems te bewerken en de  wijnstokken te cultiveren stelt het in staat om hun natuurlijke balans te behouden en de meest authentieke expressie van het terroir in de wijnen te bezegelen.

De nalatenschap van Château Gassier wordt voortgezet door Georges Gassier, die de vijfde generatie van deze wijnmakersfamilie vertegenwoordigt. Hij bewerkt de percelen van het domein op biologische wijze om de authenticiteit van de wijnen te bewaren.