Château Malbat AOP Bordeaux -wit

Het begon allemaal in 1865 met een bijzonder echtpaar, Jacques en Françoise Rochet. Dit duo kocht een landgoed tussen de Dordogne en de Garonne, bekend om zijn rijke bodem en uitzonderlijke terroir (vroeger eigendom van de Benedictijnen van het middeleeuwse stadje La Réole). Zij hebben hun familiegeschiedenis opgebouwd rond drie fundamentele waarden: werk, aanpassingsvermogen en openheid voor de wereld. Dankzij de overdracht van hun knowhow en familiewaarden hebben generaties wijnbouwers elkaar opgevolgd en telt het domein nu 6 châteaux, samen meer dan 100 hectare wijngaarden.

Onze waarden: Om de kwaliteit van onze wijngaard te behouden en door te geven aan onze kinderen, heeft onze familie gekozen voor een duurzame landbouw, met meer respect voor het milieu, die de productie van kwaliteitswijnen mogelijk maakt en tegelijkertijd bijdraagt aan de verbetering van het economische en sociale weefsel van de landelijke wereld. Ons doel is een combinatie van voldoening en plezier te bieden, van de hand van de mens tot het proeven van onze authentieke wijnen, en trouw aan de waarden van de Bordeaux wijngaard.

Met de hulp van ons verkoopteam, hoofdzakelijk vrouwelijk en drietalig, biedt Château Malbat een service op maat om aan alle wensen te voldoen, dankzij een partnerschap gebaseerd op vertrouwen en delen. Om zo dicht mogelijk bij uw markten te zijn, hebben wij 3 kantoren verspreid over de hele wereld: een in Bordeaux, een in Shenzhen en binnenkort een in de Verenigde Staten…

Op de proeftafel: Château Malbat AOP Bordeaux Wit

Deze wijn is een assemblage van Sauvignon blanc en Sauvignon gris. In het glas een eerder bleke witte wijn met lichtgele schitteringen. In de neus biedt hij een intens bouquet dat wordt gedomineerd door de fruitige en florale geuren die typisch zijn voor Sauvignon Blanc met leuke aroma’s van exotisch fruit, witte bloemen. De smaak is rond en vet, met citrustonen en een subtiele hint van hout. De frisse afdronk laat een aangename zoetheid achter in de mond.

Château Malbat is een mooie compagnon bij vis en wit vlees, maar profileert zich uitstekend als aperitief. Word best behoorlijk fris gedronken en heeft 13.5% alc vol.

In België o.m. te koop bij Wijnhuis Vyncke-Daels in Roeselare