Château Reverdi

Wijndomein van 32 ha waarvan 28 ha binnen de appellatie Listrac-Medoc vooral op argilo-calcaire gronden. Het domein biedt 50% %Medoc, 40% Cabenet Sauvignon en 10% Petit Verdot. De kalkachtige elementen worden op geringe diepte weergevonden waardoor vrij homogene percelen ontstaan die een mechanische oogst en degelijke organisatie van de werkverdeling mogelijk wordt. Mathieu Thomas kreeg een commerciële opleiding maar kwam vrij snel, 1997, in de wijnproductie terecht en zorgt thans samen met zijn zus Audrey voor de uitbating.

Tot de eigenheden van het domein behoort ongetwijfeld het gebruik van de Petit Verdot die in sommige assemblages tot 20%, soms tot 30% oploopt. De wijnen van Château Reverdi krijgen hierdoor extra complexiteit en beheersen perfect de maturiteit. Het resultaat is een sterk gewaarde wijn met mooie toetsen die een ruim cliënteel bekoort. Een belangrijke aansporing om na enkele jaren van noeste arbeid  verder te gaan op de ingeslagen weg, was aldus Mathieu, het behalen van het certificaat ‘hartenbreker’ dat door de gids Hachette in 2003 aan de wijnen werd toegekend.

Sterke punten van Château Reverdi zijn de familiale band en het gebruik van de Petit Verdot, familiaal zet iedereen zich in voor de wijnbouw, een wisselwerking die iedereen dichter bij de productie brengt en dan ook meer oog heeft voor de klant. Twee speciale cuvées kregen zelfs den naam van zijn  2 zonen mee, Raphaël en Jules. De Petit Verdot zorgt meteen voor de bekroning van de inspanningen.

De productie 2014 wordt vooral gekenmerkt door een prachtige maand september die zoals een “automne indien” het millésime een prachtige afronding meegaf.

Château Reverdi – Cru Bourgeois – Best of Wine Tourism 2014

33480 Listrac-Médoc – www.chateaureverdi.fr