Cocktailshake de stress van je af !

» Lenteproof met dit alcoholvrij alternatief op basis van thee

Yes, de lente is nu echt begonnen! En dus trappen we het weekend af met een aantal innovatieve receptjes voor een verfrissende theecocktail.

Lemon & Ginger

Ga direct over naar de essentie met een melange van mooie blaadjes Chinese groene thee, verrijkt met citroen en gember voor een unieke mocktailervaring. Een sensatie voor lichaam en geest, met een frisse smaak en een pittige afdronk.

Special T. Lemon & ginger mocktail

Ingrediënten: 1 cup lemon & ginger Special.T – 1 cm op 1 cm stukje gember – 1 theelepel ongeraffineerde rietsuiker – ½ theelepel matchapoeder – Sap van een halve limoen – Ijsblokjes

Aan de slag: Zet een kopje lemon & ginger Special.T van 20 cl en laat dit afkoelen – Neem een shaker en vul deze met het stukje gember, de rietsuiker, het matchapoeder, het limoensap. Plet alles met een muddler zodat de smaken vrijkomen. Voeg hier de afgekoelde thee en 2 ijsblokjes aan toe. – Shake! – Zeef jouw mocktail in een feestelijk glas op enkele ijsblokjes. – Garneer met een schijfje limoen – Cheers!

Anastasia

Geïnspireerd door de mythe van groothertogin Anastasia belichaamt deze melange de beroemde Russische smaak van Kusmi tea. Dit recept met bergamot, citroen en toetsen van oranjebloesem is al sinds zijn creatie in Sint-Petersburg meer dan een eeuw geleden een goed bewaard geheim gebleven.

De Anastasia is een onweerstaanbare zwarte earlgreythee – nog versterkt door het moutige karakter van Assamthee – levert in de mond een complex aroma op van een perfecte harmonie. Evenwichtige tanines vullen het delicate smaakpalet mooi aan.

Kusmi Tea x Special.T: Anastasia mocktail

Ingrediënten : 1 cup Kusmi tea Anastasia – Sap van 1 appelsien – 10 ml limoen- of bergamotsap – 1 theelepel vanillesuiker – Ijsblokjes

Aan de slag : Zet een kopje Kusmi Anastasia thee van 15 cl – Voeg er de vanillesuiker aan toe en laat afkoelen – Vul je shaker met het appelsiensap en het limoen- of bergamotsap – Voeg de afgekoelde thee en 2 ijsblokjes toe – Shake! – Zeef je mocktail in een feestelijk glas op enkele ijsblokjes – Garneer met een schijfje appelsien – Cheers!

Recept van The Mocktail Club.

Gebruik de Master.T theemachine bij de bereiding van je tea cocktails. hele theeblaadjes zijn bewaard in hermetich gesloten capsules om ze te beschermen tegen licht, lucht en vocht. – de theemachine herkent elke theecapsule en past de infusie aan tot op de graad en de seconde nauwkeurig met één druk op de knop. – bepaal zelf de intensiteit van je thee.