Cold Brew van Nescafé dolce Gusto

» Innovatie 2020: Cold Brew New Orleans Style – » Cold Brew mocktail op basis van yuzu en gember – » Cold Brew cocktail met dragon infused rum – » Cappucino Ice

Naast een uitgebreid gamma stomend hete koffievariëteiten, biedt NESCAFÉ® Dolce Gusto® ook enkele heerlijk koele kikkers aan. Met de New Orleans-style Cold Brew en de Cappuccino Ice neem je je shot cafeïne op warme zomerdagen tijdens een tintelend verfrissende pauze. Of verwelkom de zwoele avond met een originele oppeppende apero.

Cold Brew: koude koffie op zijn best

Een Cold Brew is niet gewoon een koffie over wat ijsblokjes. Nee, er gaat traditioneel een lang proces aan vooraf waarbij gemalen koffie en koud water gedurende minstens 12u langzaam trekken. Het resultaat is een koude koffiedrank met een minder uitgesproken bittere smaak door het ontbreken van heet water tijdens het brouwen.

Cold Brew met gemberbier

Ingrediënten : 1 Dolce Gusto Cold Brew capsule – 1 koffielepel Yuzusap (Japanse citroen) – 1 stengel vers citroengras (Sereh) – 1 flesje (125ml) gemberbier (Fentimans) – ijsblokjes

Werkwijze:

Snij het citroengras op zijn langs doormidden en kneus het onderste gedeelte van de blaadjes. Vul een voldoende grote ‘whisky’ tumbler tot boven met ijsblokken en giet het gekoelde flesje Fentimens Ginger Beer langzaam in het glas . Voeg hier een klein of half koffielepeltje Yuzusap aan toe. Zet het Dolce Gusto toestel in stand 2 of 3 (hoeveelheid) voor een geconcentreerde, krachtige koffiesmaak en gebruik de koudwaterstand. Giet de Dolce Gusto Cold Brew heel langzaam over de ijsblokjes die boven het gember bier uitsteken. Als je dit langzaam doet zal je een mooie cocktail in 2 lagen krijgen. Steek het citroengras in het glas. Je kan nog verder afwerken met een schijfje gedroogde citroen of een beetje lemonpeel. Vooraleer je drinkt mix je de cocktail door even rustig door met het citroengras te roeren.

Cold Brew met dragon infused rum

Ingrediënten: 1 Nescafe Dolce Gusto Cold Brew Capsule – 50 ml dragon infused Don Papa rum – 15ml Yuzusap (Japanse citroen) – 25ml citroengras siroop – Bruiswater – Roze pompelmoes – Ijsblokjes

Werkwijze

Vul een cocktail shaker met ijsblokken. Vul een groot cocktailglas of gin tonic glas met ijsblokken zodat dit al kan afkoelen. Snij met een dunschiller een stuk schil van de roze pompelmoes en ga hiermee over de rand van het glas. Heb je geen dunschiller neem je gewoon een schijfje pompelmoes. Giet met behulp van een jigger of cocktailmaatje 50ml van de rum, 25ml van de siroop en 15ml yuzusap in de shaker. Zet je toestel op stand 2 (volume) en zet de Nescafe Dolce Gusto Cold Brew onmiddellijk op het ijs in de shaker. Past je shaker niet onder je toestel dan zet je de koffie even in een apart glas over ijsblokjes en giet je dit over in de shaker. Zet de bovenste helft op de shaker en shake kort maar krachtig! Neem de strainer om de ijsblokjes tegen te houden en giet de cocktail in het met ijsgevulde glas. Voeg hier een heel klein scheutje bruiswater aan toe. Niet te veel want dan verlies je de kracht en de pit van je cocktail. Afwerken kan je met de schil of een schijfje roze pompelmoes.

Cappuccino Ice

Met een Cappuccino Ice heb je eigenlijk de volwassen versie van een mokka-ijsje in je glas. Een lekkere diepe koffiesmaak met de romigheid van melkschuim. Voeg er een vleugje kaneel, een bolletje straciatella-ijs of wat chocoladeschilfers aan toe voor een ontegensprekelijk vakantiegevoel.