Embrace the Clouds met de Belgische Albatross Liquor

Een Likeur met de Taste of Freedom…

Als vrijheid een smaak zou hebben, dan heeft de Belgische Likeur ‘Albatross Liquor’ die gevonden. Een op en top Belgisch product van de hand van de gerenommeerde West-Vlaamse distillerij Albatross Liquors dat begrepen heeft hoe je aroma’s op hun best ervaart. Wat denkt je van een fris luchtig drankje op basis van braambessen en citroen op een warme zomerdag? De likeur smaakt niet alleen naar vrijheid maar is ook vrij te gebruiken als extra smaakgever bij ondermeer een cava of een glaasje champagne. Tchin, Tchin!

De Albatross is de grootste vogel Van de planeet. Hij neemt kort na zijn geboorte afstand van het vaste land en zweeft vervolgens elegant boven de oceaan tot in de oneindigheid. Zijn grote vleugels omarmen de wolken met een krachtige zwaai, en zo gaat hij waar de wind hem brengt. Dit is exact het gevoel dat deze artisanaal gemaakte aperitief met eindeloze toepassingen opwekt want de Albatross Liquor is een heerlijk lichte aperitief die je zowel puur als gemixt kan drinken.

Heerlijk puur on the rocks , als extra toets bij gin of cocktails, als finishing touch bij schuimwijn of zelfs om meer pit te geven aan je droge witte wijn. Door het gebruik van verse braambessen en biologische citroenen uit Sorrento kunnen er vlokjes in de drank zitten. Wees niet ongerust, dit bewijst het gebruikt van verse ingrediënten die niet oplossen en garandeert daarom smaken en aroma’s op hun best. Onze favoriete cocktail met Albatross is ongetwijfeld de Sweet Hype, maar van de Albatross Liquor kan je op verschillende manieren genieten. Wij geven je met de onderstaande receptjes alvast wat inspo.

De Albatross retailprijs is 23.50 euro incl/ 75cl en is te koop in de meeste drankenhandels of speciaalzaken.

Mix, match & fly away…

  1. Sweet Hype

Wat? een fruitige gin-aperitief dat voldoet aan het smakenpalet van zoet, zuur en bitter. Geniet van de typische gin-flavour waarbij albatross zorgt voor een niet te bittere nasmaak.

Hoeveelheden? Vul je glas met enkele ijsblokken. 5CL Albatross – 3CL Meyer’s Gin Silver – 10CL Ginger Ale – Afwerken met rode vruchten en citroen

  1. Red Cello

Wat? Een verfrissende aperitief met een perfecte balans tussen bitter en zuur. De albatross en de limoncello versmelten samen tot een perfecte starter.

Hoeveelheden? Vul je glas met enkele ijsblokken. – 5CL Albatross – 4CL Limoncello – 10CL Tonic . Afwerken met citroen.

  1. Zomersorbet Met Albatross

Wat? De zacht fruitige likeur past perfect bij een zomers bolletje (of twee) citroensorbet. Een echte aanrader voor wie van zoet houdt.

Hoeveelheden? Vul uw glas met 2 bollen citroensorbet . Giet de Albatross erover heen, tot ongeveer aan de helft.

  1. De Albatross Digestief

Wat? Albatross sluit perfect aan bij een (verwen)koffie en een fruitige thee.

Hoeveelheden? Een klein digestief glaasje vullen met Albatross. Een heerlijke koffie of thee.