Label 5 Scotch whisky Bourbon Barrel

Een nieuw hoofdstuk voor Label 5 met de lancering van zijn ‘Bourbon Barrel’. Label Scotch whisky introduceert de Bourbon Barrel gedistilleerd in de eigen graanstokerij van het merk en gerijpt in ex-Bourbonvaten van eerste vulling.

Label Bourbon barrel is een kwalitatieve whisky die gerijpt heeft op ex-Bourbonvaten van eerste vulling wat zorgt voor elegante smaken van vanille en eikenhout met subtiele fruitige toetsen. De whisky is van het type Single Gran wat betekent dat net zoals bij een Single Malt whisky, de granen afkomstig zijn van eenzelfde distilleerderij.

Wel bevat Single Gran whisky verschillende granen en in dit geval zijn zeer zorgvuldig geselecteerd om te zorgen voor een zoetere whisky. Kortom een whisky die het beste van 2 werelden samenbrengt: de Schotse granen met een touch van Bourbon. Label 5 Bourbon Barrel is perfect om van te genieten met ijs of in een cocktail, met inbegrip van de iconische Old fashioned of een eenvoudige whiskycola.

Label 5 Bourbon Barrel wordt gemaakt in de buurt van Edinburgh, bij de Label 5 First blending company, de enige volledig geïntegreerde site in Schotland met een graanstokerij, rijpingskelders en bottelarijen en met een state-of-the-art benadering van duurzame ontwikkeling. Het merk heeft een volledige controle over de ontwikkeling om de hoogste kwaliteit te garanderen.

“Label 5 Bourbon Barrel toont duidelijk de volle en evenwichtige huisstijl van Label 5, maar met heerlijke toetsen van vanille en kokosnoot voor meer complexiteit” Ian Buxten, whisky expert.

Label 5 Scotch whisky maakt deel uit van de top 10 van whisky merken. Het is een blendend whisky van uitstekende kwaliteit gedistilleerd, gerijpt en gebotteld in Schotland. Label 5 wordt verdeeld in 100 landen en is vooral gekend om z’n hoge kwaliteit en ongeëvenaarde zachtheid. Maar ook in België kan het merk rekenen op een trouwe fanbase. Momenteel is het merk het nummer 5 op de markt en is het de sterkste groeier dit jaar met maar liefst 23% ( Nelson whisky-Mat PO6 volume).

Sinds 1984 produceert en distribueert distilleerderij Bruggeman, alcoholische en niet- alcoholische dranken. Bruggeman is nummer één op de Belgisch jenevermarkt met merken zoals Peterman, Hertekamp en Smeets. Sinds 2009 maakt het bedrijf deel uit van de Franse groep La Martinquaise, een wereldspeler in haar sector. De integratie van La Martinquaise-merken, waaronder Label 5, neemt een aanvang in 2010 waardoor de distilleerderij vandaag een belangrijke speler is in alle internationale gedistilleerd segmenten in de Benelux. Vandaag produceert Bruggeman in Gent jaarlijks miljoenen flessen voor de Benelux-markt en diverse exportlanden.