Familie Fabre

De familie Fabre is al meer dan 14 generaties lang gepassioneerd door wijn. Haar fundamenten zijn solide, haar know-how precies.

Sinds 1605 hebben de wijngaarden zich ontwikkeld door middel van gelukkige allianties, altijd dicht bij het land en de wijnstokken blijvend, vandaag met 5 kastelen in de Languedoc.

De familie Fabre houdt van het wijnbouwersvak en zet zich elke dag in om het beste uit haar terroir naar boven te halen, dankzij een zorgvuldige selectie van de percelen en een ware beheersing van de teelt-, vinificatie- en rijpingstechnieken, dit alles met respect voor het terroir en het milieu.

Drie belangrijke pijlers ondersteunen de missie van dit karaktervol wijnhuis: respect voor de natuur als overtuiging – observatie, begrip en nederigheid; knowhow om te weten hoe te denken tussen traditie en innovatie; een familiegeest van erfgoed en collectieve opbouw.

Passie en traditie van de familie resulteren vandaag in 5 domeinen: Domein Grande Courtade, Tour de Rieux, Château Coulon, Château du Luc en Chateau Fabre Gasparets. Hun productie wordt gebundeld in 4 verschillende gamma’s: Plaisir- les instants, Terroirs, Sélection met ‘les crus’ en ‘les parcelles rares’ en ook enkele Liqoureux wijnen.

Op de proeftafel:

AOC Château Fabre Gasparets- selectie Boutenac 2017

Château Fabre Gasparets, gelegen in de prestigieuze Corbières Boutenac appellatie, is sinds 1711 eigendom van de familie Fabre. Het uitzonderlijke terroir werd in 2005 geclassificeerd als premier cru van de Corbières. Een terroir dat zorgt voor grote geconcentreerde wijnen met veel finesse en elegantie.

Deze wijn is een blend van Carignan, Syrah en Mourvèdre en rijpt vervolgens 12 maanden in Franse eiken vaten.

Zeer intense robijnrode kleur, openhartige en kruidige neus met fijne aroma’s van Morello kersen. In de mond een mooie materie, een grote aromatische complexiteit die zwart fruit en specerijen combineert.

Te serveren tussen 16 en 18°C bij lamsbout met brioche of een schotel oude kazen. 14% alc vol

Château de Luc – AOP Corbières – Les grands murets 2019

Les Grands Murets is een specifieke cuvée van Château de Luc. Hij combineert het beste van Frankrijk en de Verenigde Staten, Franse druiven geteeld op Franse bodem vermengd met de aroma’s van Amerikaans eikenhout. Het resultaat is verbluffend, een mooie crispy kleur, een zeer elegante neus, fluweelzachte tannines en aroma’s van zwarte bessen, cacao en truffels.

Om zo te drinken of bij wild, gegrild vlees, gevogelte gevuld met paddenstoelen en sterke kazen. Biologische wijn, serveren op 16°C. 14,5% alc vol

L’Instant Sauvignon 2020 – Grande Courtade – Pays d’Oc

Omgeven door olijfbomen en wijngaarden nodigt Grande Courtade uit tot nietsdoen. Het domein, dat terecht de naam Grande Cour Ensolleillés draagt, kijkt uit over een terroir in een amfitheater op het zuiden. Een perfecte combinatie van een zeer bijzondere bodem en zijn druivensoorten resulteert in een mooie frisheid en absolute gulzigheid en zorgen voor unieke momenten van genot.

Leuke kleur met in de neus aangename toetsen van pompelmoes; een levendige mond met hints van exotisch fruit en citroen. Past perfect bij oesters en schelpdieren. Te serveren bij 8 tot 10 °C. alc vol 12,5%.