Feestwijnen Lidl – Crémant deLoire

De Loirestreek staat bekend voor zijn ruim assortiment wijnen, de Crémant maakt hiervan onbetwistbaar deel van uit.

Deze schuimwijn is een assemblage van Cabernet Franc (minstens 50%) en Pinot Noir. De druiven worden geteeld op een terroir van kalkrijke klei en kalkzandsteen. Ze worden geheel handmatig geoogst in doorboorde kratten. In de chai volgt enkele uren na de oogst een pneumatische persing.

Tijdens het persen is er een sapselectie om de “Cuvées” en “Tailles” te scheiden. De vinificatie gebeurt per druivensoort en terroir in roestvrijstalen thermisch geregelde kuipen. Proeven van heldere perceelwijnen om de blend te bepalen en rijping volgens de traditionele methode (tweede gisting op fles).  Rijping op droesem gedurende minstens 18 maanden.

In het glas springt deze Crémant de Loire met zijn framboosroze kleur en sliert van dartele fijne belletjes meteen in het oog. Leuke complexe neus, fruitig en elegant met aroma’s van wijnperzik en fijne hints van rode bessen.

In de mond, fris, ruim en uitzonderlijke fruitigheid. Een ideale wijn om te genieten van zijn volheid, evenwicht en lange afdronk. Kan tot vijf jaar worden bewaard. Een uitstekende aperitiefwijn met mooie schuimkraag, past ook bij voorgerechten maar is evenzeer een uitstekende compagnon bij desserts met rood fruit.

Een 100% Cabernet Franc met een dosering Brut (14g/l) met 12% alc vol. Ideale serveertemperatuur: 8 tot 10°C.