Feestwijnen Lidl

Ook dit jaar is de eindejaarperiode voor Lidl de ideale gelegenheid om enkele feestwijnen uit traditionele wijnlanden, Frankrijk, Ital!ë en Spanje, te promoten. Wijnen die een leuke aanvulling vormen op het klassieke assortiment weliswaar geen onverwoestbare en quasi onbetaalbare topwijnen, maar wel wijnen die zorgen voor een leuk en aangenaam smaakpalet, die je gasten kunnen verassen en bovendien – zeker niet onbelangrijk in  deze crisisperiode- betaalbaar blijven.

Mar y Luna – Vino de la Tierra de Castilla.

Bodegas Isidro Milagro in La Rioja beheert tussen zijn eigen en gecontroleerde wijngaarden zo’n 1.900 hectare wijngaarden met druivenrassen tempranillo, garnacha, graciano en maturana in rode wijnen. Bij de witte wijnen zijn de rassen viura en witte tempranillo, maar ook sauvignon blanc, chardonnay, verdejo en malvasía.

Hun wijnen ondergaan een volledig proces van klaring en daaropvolgende filtratie, correctie en stabilisatie. Voordat ze worden gebotteld, worden ze ook gefilterd.

Mar y Luna is een 100% Garnacha Tintorera met in het glas een intense kersenrode kleur, fonkelend als een juweel .  In de neus een mooi bouquet van aroma’s van rood fruit met geroosterde ondertonen maar ook enkele delicate toetsen van pottige kruiden. In de mond een volle aanzet, een halfdroge wijn met volle en goede strctuur, fluweelzacht en zijdeachtig. De aanbevolen serveertemperatuur schommelt tussen 14 en 16ºC.

Mar y Luna is een goede compagnon bij vleesstoofpotten, gegrild vlees, gezouten kazen, gestoofde groenten, lamsvlees en wild.

Wijn 100% Garnache Rintorera, alc vol 13.5%,  wijnsteenzuur…5,7 g/l, zuurgraad 0.5 g/l, totaal SO2….<150 mlg/l