Fillaboa winery

Fillaboa is een historisch Galicisch landgoed dat eeuwenlang ondeelbaar is gebleven en één van de grootste, oudste en mooiste van Galicië en het enige dat deel uitmaakt van de Grandes Pagos de España, vanwege de bijzondere kenmerken. Achter een 1.600 meter lange, dikke stenen muur die het landgoed omringt en beschermt, liggen de wijngaarden, de wijnmakerij en het spectaculaire, gereconstrueerde statige landhuis.

54 hectare albariño-druivenwijngaarden, geplant op glooiende hellingen, maken deel uit van het landgoed Fillaboa, dat in totaal 74 hectare beslaat en verdeeld is over 12 percelen op de natuurlijke grens met Portugal, naast de Thee- en Miño-rivieren. De rijke bodem, het Atlantische klimaat en de milde temperaturen als gevolg van de nabijheid van de zee, maken van Fillaboa een bevoorrechte plaats om de inheemse Albariño-druif te verbouwen.

Wijngaarden van de familie Masaveu

De familie Masaveu investeerde voor het eerst in de wijnsector in 1974, toen ze de Murua Winery kochten, maar de eerste wijngaarden van de familie dateren uit het midden van de 19e eeuw, precies in Castellar del Vallés waar de familie oorspronkelijk vandaan komt en waar Federico Masaveu Rivell een reis begon die een eeuw later door zijn nakomelingen werd voortgezet.

De Masaveu Family Vineyards zijn sindsdien uitgegroeid tot een leider in de sector als gevolg van de kwaliteit van hun wijnbereiding in verschillende DO’s, hun duurzame filosofie en hun uiterste respect voor de grond in hun eigen wijngaarden, waardoor ze de unieke persoonlijkheid van elk terroir in elke fles overbrengen. Dit is de gemeenschappelijke noemer in alle projecten die worden geleid door de Masaveu Family Vineyards in verschillende delen en regio’s van het land: Murua (DOCa Rioja), Fillaboa (DO Rias Baixas), Pagos de Aráiz (DO Navarra), Leda (Vino de la Tierra de Castilla y León) en Valverán (Asturias).