Graham’s Port lanceert unieke jubileum editie

Het toonaangevend merk viert tweehonderdjarig jubileum met elegante Late Bottled Vintage uitgave

Ter ere van het tweehonderdjarig jubileum brengt Graham’s een speciale editie van zijn 2015 Late Bottled Vintage uit, een portwijn die het merk nauw aan het hart ligt en die een van hun meest iconische wijnen is geworden die wereldwijd verkocht wordt. Graham’s Port werd opgericht in 1820 door de Schotse broers William en John Graham in Porto en kwam later onder het beheer van de Symington familie. Gedurende zijn geschiedenis is Graham’s enkel in handen van deze twee families geweest.

De speciale editie die deze bijzondere mijlpaal viert verschijnt in 3 kleurrijke kokers – dieprood, koningsblauw en oker – die een levendige toets toevoegen aan de porto categorie. De kokers werden ontworpen met handgemaakt marmerpapier, geïnspireerd door de ambacht en het oog voor detail van het merk. Een ontwerp dat ook de erfenis van het bedrijf eert: het vakmanschap van de productie van kwaliteitsvolle wijnen.

De voor- en rugzijde labels zijn versierd met verfijnde in reliëf geprinte details, geïnspireerd door Porto’s gesmede ijzeren balkons en de traditionele Portugese tegels (azulejos) die Porto’s charmante straten sieren. Het project werd geleid door Vicky en Charlotte Symington, vijfde generatie familieleden, en werd gecoördineerd door de in-house designer Alexandra Sousa Ribeiro.

Deze LBV, die in 2020 werd gebotteld, het jaar waarin Graham’s z’n tweehonderdjarige jubileum viert, werd geproduceerd met de druiven van vier van Graham’s wijngaarden, elk met Vintage kwaliteit en stijl. De wijn onderscheidt zich door z’n frisse aroma’s van braambessen en zoethout, met ook de voor Touriga Franca typerende toetsen van zonneroosje en munt, een druivensoort die uitblonk in 2015. Late Bottled Vintage Port rijpt twee maal zo lang als Vintage Port op hout wat het op jonge leeftijd een heel toegankelijke wijn maakt die onmiddellijk kan gedronken worden. LBV is een veelzijdige en toegankelijke porto stijl, heerlijk op het einde van een maaltijd met desserts van donkere chocolade en met kazen.

Johnny Symington, Chairman van Symington Family Estates : “We zijn ongelooflijk trots op de rijke tweehonderdjarige geschiedenis van Graham’s, het leek dan ook gepast deze feestelijke gelegenheid te vieren met een speciale editie van deze voortreffelijke 2015 Late Bottled Vintage. Dit is een belangrijk moment voor ons familiebedrijf en het merk en dit geeft ons de kans terug te blikken naar de vorige generaties, met respect voor onze geschiedenis terwijl we ook vooruit kijken naar de toekomst.”

Vicky Symington, 5e generatie van de Symington familie en Graham’s Brand Marketing Manager voegt toe “Ik ben nog maar recent toegetreden tot het familiebedrijf en het was een echte eer om op deze jubileum editie te werken. Mijn over-overgrootvader, AJ kwam naar Portugal in 1882 en begon zijn carrière in de port business bij Graham’s Port, twee generaties later namen mijn grootvader en zijn neven Graham’s over, dus het is extra speciaal dat voor het merk zo de cirkel rond is.”

Grahams kenmerken:

Alle druiven zijn 100% afkomstig van onze eigen wijngaarden

Continuïteit van kwaliteit en stijl in samenhang met het engagement van de familie over de generaties heen

Druiven van enkel de hoogste kwaliteit, wat een ervaring oplevert vergelijkbaar met Vintage Port

LBV, van één enkel oogstjaar, onthult iedere oogst de specifieke kenmerken van dat jaar

In tegenstelling tot Vintage Port moet deze niet gedecanteerd worden, eenmaals geopend blijft de wijn nog 4 tot 6 weken fris

Aanbevolen prijs: €14 bij Delhaize