Grand Café Krasnapolsky

Grand Café Krasnapolsky bestrijkt de gehele voorzijde van het Krasnapolsky hotel en biedt een uniek uitzicht op de Dam. De inrichting doet denken aan een typische brasserie zoals deze in het oude Parijs te vinden was, gecombineerd met modern en elegant design. Door de hoge ramen en plafonds is er een lichte ruimte ontstaan met sfeervolle ambiance.

Diversiteit is een onbetwistbaar sleutelwoord bij NH Collection. Het ontbijt in het NH Collection Grand hotel Krasnapolsky wordt geserveerd in de Wintertuin, waar u kunt genieten van een continentaal buffet onder het schuine glazen dak. Het uitgebreide ontbijtbuffet zorgt voor een goed en gezond begin van de dag. Met o.a. ontbijtgranen, yoghurt, fruit, sappen en verse broodjes. Op verzoek kunnen er ook warme gerechten worden bereid. Vraag in het hotel naar de mogelijkheden voor een earlybird ontbijt als u wilt vertrekken voordat het ontbijtbuffet geopend is. Ontbijt:  maandag tot zaterdag 6:30 – 11:00; zondag en feestdagen 6:30 – 12:00, ook speciaal kinderontbijt.

Grand Café Krasnapolsky biedt een toegankelijke menu, met klassieke gerechten op een moderne en intrigerende manier, onder signatuur van 3* Michelin Chef Jacob Jan Boerma van Restaurant De Leest. Daarnaast kunt u hier genieten van een kop heerlijke koffie, een ruim assortiment aan theespecialiteiten en bijzonder gebak uit eigen patisserie uitgestald in de unieke Cake Room. Hier vindt u de meest verleidelijke creaties, om direct van te genieten of om mee te nemen naar huis. Ook bijzonder is de eigentijdse hors ‘d oeuvre counter, hier worden diverse verse salades en kleine maaltijden live bereid, alles met de frisse tonen waar chef Jacob Jan Boerma om bekend staat.  ‘s Avonds kunt u in Grand Café Krasnapolsky naast een uitgebreide kaart ook van een breed scala aan goede wijnen genieten van verschillende lekkere cocktails en heerlijke snacks. Openingstijden:  maandag tot zondag 9:00 – 23:00 –  info@grandcafekrasnapolsky.nl

Intimiteit en sfeer zijn de belangrijkste troeven van The Tailor bar. Deze bar met leuke lederen banken en zetels biedt tal van subtiele verwijzingen naar de stichter Krasnapolsky die als kleermaker in Nederland terechtkwam. Hier worden een aantal exclusieve dranken en alcohols geserveerd naast de traditionele populaire rums, whisky’s en andere brandy’s.

Een andere topper die recent werd geopend is restaurant “White room”, een indrukwekkende zaal met gouden boordsels en versieringen die teruggrijpt naar de Parijse romantische decors uit de 19de eeuw. Onder signatuur van 3 sterren Michelin chef Jacob Jan Boerma worden in The White Room zeer verfijnde en moderne gerechten geserveerd. Met respect voor de beste ingrediënten die Nederland te bieden heeft, laat hij zich beïnvloeden door de verschillende wereldkeukens om pure, eerlijke en delicate gerechten te creëren. Ingrediënten krijgen een verfijnde maar toch toegankelijke ‘touch’ in zijn recepten, ingrediënten die in gerechten samenkomen tot smaakcombinaties van grote klasse: zuur, licht en fris. The White Room biedt iedereen, aan zeer betaalbare prijzen, een bijzondere en culinaire ervaring met gastronomische allures.

Openingstijden: lunch donderdag tot zaterdag 12.00- 13.30, diner dinsdag tot zaterdag 18.30 tot 22.00. gesloten op zondag, maandag en feestdagen. Reservatie: info@restaurantthewhiteroom.com