INSTA-GRAHAM-ABLE Apero

RAN VAN ONGEVALLE BEDENKT 3 PORT COCKTAILS DIE JE OOK GEMAKKELIJK THUIS KAN MAKEN

20 – 6 – 5 : de winnende cijfercombinatie om jouw gezelschap mee te verrassen…

20 jaar is de respectable leeftijd van de 20 Year Old Tawny Port, een rijke en zachte heerlijke porto met een amberkleur en toetsen van noten en parfum van sinaasappelschil.

6 van de Six Grapes, elegantie en verfijning, frisheid en weelderigheid : een van de meest bekroonde porto’s in de wereld. En tenslotte de Graham’s Blend N°5 White Port, een jonge, frisse en aromatische witte porto.

Een van onze meest talentvolle barmen, Ran Van Ongevalle, liet zich door deze drie porto’s inspireren, de Grahamspirations zijn het heerlijke resultaat. “Mix up your apero” met drie cocktailrecepten die je ook gemakkelijk thuis kunt maken, nieuwe klassiekers in wording dus.

Klaar om bij het aperitief uit te pakken met een originele porto twist!

PORT GARIBALDI

60ml Six Grapes – 15ml citroensap – 15ml Italian bitter (martini bitter, campari) – 120ml vers sinaasappelsap

Bewaar alles gekoeld voor je alles shaket – Schudt koud met 1 ijsblokje – Serveer in longdrink

Graham’s Port Six Grapes – Aanbevolen prijs : €18 – Wordt verdeeld via The Nectar

PORT SANGAREE

60ml 20 Year Old Tawny – 30ml Remy Martin Cognac – 5 muntblaadjes

Meng de munt lichtjes in de bodem van het mixing glas – Roer alles en serveer over ijs – Werk af met muntblaadjes

Graham’s 20 Year Old Tawny Port – Aanbevolen prijs : €50 – Wordt verdeeld via The Nectar

EMILIA 2.0

60ml Blend N°5 White Port – 30ml rode pompelmoessap – 20ml citroensap – 10ml simpele siroop – 1d absinthe – Scheutje soda

Shake alles en voeg een scheutje soda toe – Serveer in longdrink – Werk af met een schijfje rode pompelmoes

Graham’s Blend N°5 White Port – Aanbevolen prijs : €25 – Wordt verdeeld via The Nectar

W & J Graham’s werd opgericht in Porto in 1820. Graham’s is wereldwijd vermaard voor zijn excellente Vintage Ports en produceert ook een gamma van Tawny Ports, Late Bottled Vintage, Reserve en Quinta dos Malvedos Vintage Ports. Het groeiende succes van Graham’s in de 19e eeuw resulteerde in de aankoop van de befaamde Quinta dos Malvedos in de Alto Douro en in de oprichting van de indrukwekkende Graham’s 1890 Lodge. Deze Lodge, met prachtig zicht op de stad Porto, huist meer dan 3500 oude eiken vaten, talrijke grote eiken vaten, een uitgebreide Vintage Port kelder en Vinum – een van Porto’s toonaangevende restaurants. Graham’s wordt beheerd door Symington Family Estates.

De familie Symington, van Schotse, Britse en Portugese afkomst, produceert al sinds 1882 en over vijf generaties heen portwijnen in het Noorden van Portugal. Ze combineren hun passie voor de productie van verfijnde wijnen en portwijnen met een groot engagement voor deze regio. Vandaag werken tien familieleden voor de verschillende Porto huizen van de groep: Graham’s, Cockburn’s, Dow’s en Warre’s alsook hun verschillende Dourowijnen projecten – Quinta do Vesuvio, Quinta do Ataide, Altano en Prats & Symington (befaamd voor Cryseia) – en tenslotte ook voor het nieuwe domein in Alto Alentejo, Quinta da Fonte Souto, dat in 2017 werd gelanceerd.

Symington Family Estates is een van de toonaangevende producenten van premium portwijnen, de familie bezit de grootste wijngaard in de Douro, met 26 Quintas die in totaal 2.462 hectare beslaan waarvan 1.114 hectare wijngaarden. Duurzame wijnbouw staat voorop in de wijngaarden en 130 hectare wordt in biologische wijnbouw beheerd, de grootste oppervlakte aan biologische wijngaarden in de Dourovallei. De familie investeert volop in onderzoek en ontwikkeling van de wijngaard om in te kunnen spelen op klimaatverandering. Ze hebben een ambitieus duurzaamheidsplan, met verscheidene doelstellingen die ze wensen te behalen onder de noemer Mission 2025. In 2019 werd Symington Family Estates als eerste Portugese wijnonderneming een certified B Corporation, en voegen ze zich hiermee bij een wereldwijde gemeenschap van ondernemingen die gecontroleerd worden op de hoogste standaard van verantwoordelijkheid op sociaal en milieu vlak, vanuit de overtuiging dat al hun activiteiten de goede zaak dienen.