Isabelle de Bordeaux lanceert ‘Tasting packs’

Packs ontworpen om te leren, om zich in de kennis van de wijnstok en de wijn te verdiepen, om te proeven en vooral om te delen!

Het idee achter Tasting Pack?

De TASTING PACKS zijn ontworpen uitgaande van het idee dat wijn vooral een product is van delen en plezier, Isabelle de Bordeaux besliste een “turnkey” pakket samen te stellen om zelf te leren, leerproces dat naderhand kan worden gedeeld met vrienden of familie.

Een “Tasting Pack” omvat een selectie van 4 tot 6 verschillende wijnen, vergezeld van verklarende educatieve fiches, evenals suggesties voor pairing en recepten om het smaakplezier tot een logisch einde te brengen en de ervaring te delen in een gemoedelijke sfeer. Isabelle de Bordeaux biedt ook een gepersonaliseerde ondersteuning via videoconferentie om al uw vragen te beantwoorden.

Drie grote themagerichte Tasting Packs zijn momenteel beschikbaar:

Eerste programma: SOMMELLERIE: de Mise en Scène van de wijn

Het SOMMELLERIE-programma is essentieel voor de toepassing van de analytische proeverijmethode, de woordenschat, het evenwicht en de goede verzorging van de wijn. Het is de gereedschapskist in 7 Tasting Packs als basis. .

Momenteel beschikbaar : STARTER PACK: INITIATION TO ANALYTICAL TASTING Een cursus om de methode van smaakanalyse aan te leren en de smaken te omschrijven door middel van onze eigen zintuiglijke hulpmiddelen. Een educatieve en feestelijke proeverij om te oefenen op 4 AOC kwaliteitswijnen van 4 verschillende kleuren.

Tweede programma: OENOLOGIE: Van Wijnstok tot Wijn

Het OENOLOGIE-programma begint met de grondbeginselen van de wijnbouw en eindigt met aankooprichtlijnen, de processen voor het maken van verschillende soorten wijn worden in 7 Proefverpakkingen doorlopen .

Momenteel beschikbaar in dit programma: VINE & WINE. Een cursus om terug te gaan in de tijd naar voorouderlijke technieken en de huidige cultivatiemethoden te begrijpen gedurende de magische cyclus van de wijnstok. Een buitengewone proeverij van 4 wijnen met voorouderlijke technieken, zeer verrassend!

Momenteel ook beschikbaar in dit programma: TERROIRS & CÉPAGES. Een cursus die de belangrijkste soorten terroirs en de belangrijkste druivensoorten ter wereld samenvat. Een vergelijkende proeverij waarbij de smaakverschillen van twee verschillende terroirs voor dezelfde druivensoort aan bod komen, speels en contrasterend in rood en wit!

Derde programma: REGIONALE WERKZAAMHEDEN

Cultuur en Ontdekking: De talrijke regionale ateliers zijn bedoeld om, afhankelijk van uw wensen, landen/regio’s van productie uit de hele wereld te ontdekken met essentiële economische en culturele begrippen, terroirs en druivenrassen, wetgeving en wijnbouw- en oenologische bijzonderheden.

Momenteel beschikbaar in dit programma: BORDEAUX FONDAMENTAUX. Een representatieve proeverij van 5 zeer verschillende wijnen om de diversiteit te begrijpen door middel van de karakteristieke blend-profielen in Bordeaux.

Een Tasting Pack bevat: – het cursusmateriaal op USB-stick van het bestelde thema; – een degelijke selectie van 4 tot 6 wijnen om het thema te illustreren; educatief materiaal en advies (diensten, etenswaren, recepten van de chef…) zodat het pack succesvol kan worden gedeeld met familie, vrienden… De presentatie in een houten kist, evenals de accessoires en de verpakking zijn zorgvuldig ontworpen om bijna volledig recyclebaar te zijn.

Accueil