Knewitz uit Appenheim is nieuw lid van de VDP

Het landgoed Knewitz uit Appenheim in het Welzbachtal wordt op 1 januari 2022 lid van Die Prädikatsweingüter (VDP) aldus een beslissing van de algemene vergadering van de VDP.Rheinhessen. Met de familie Knewitz telt de VDP nu 200 leden.

De leden van de VDP.Rheinhessen zijn zeer verheugd een nieuw, sterk lid te mogen verwelkomen. “Het Knewitz wijnhuis, met zijn potentieel, is lange tijd onder observatie geweest, de nieuwe toevoeging aan de VDP staat symbool voor de dynamische ontwikkeling van Rheinhessen ” aldus Johannes Hasselbach, voorzitter van de VDP.Rheinhessen.

VDP.Estate Knewitz

Het familiebedrijf in Appenheim in het noorden van Rheinhessen wordt sinds 2010 geleid door Tobias Knewitz. Vijf jaar later zijn ook Tobias’ vrouw Corina en zijn broer Björn tot het bedrijf toegetreden. Samen bewerken zij sindsdien een wijnbouwgebied van 25 hectare, dat onder andere bestaat uit de VDP.GROSSE LAGE® HUNDERTGULDEN, dat in de directe omgeving van het wijngoed in Westerberg ligt. Dit is een prehistorisch koraalrif, waardoor de bodem kriskras door waterhoudende kalksteenlagen is gevormd. De combinatie van koele westenwinden en de warme ligging zorgen voor een zeer lange vegetatieperiode. Dit resulteert in elegante en krachtige Rieslings die beïnvloed zijn door de kalksteen en wijnen met de typische “Knewitz-kruidigheid”. Aan de kring van VDP.GROSSE LAGE® is de wijngaard STEINACKER toegevoegd.

Met hun werk in de wijngaard en de kelder bewijzen de gebroeders Knewitz dat ze bijna geobsedeerd zijn door details, compromisloos zijn en met hun wijnen consequent topkwaliteit nastreven. Bijzonder opmerkelijk is het feit dat de gebroeders Knewitz naast de wijnmakerij ook de wijnstokkwekerij van hun vader voortzetten. Dit geeft hen de unieke mogelijkheid om hun eigen zaailingen te produceren onder optimale omstandigheden en aangepast aan de locatie.

De Vereniging van VDP Estates (Verband Deutscher Prädiakatsweingüter) verenigt ruim 200 individuele wijnmakers die toch een gemeenschappelijk streven delen: De productie van authentieke topwijnen. Sinds 1910 zet het collectief van de beste wijnhuizen van Duitsland zich in voor een unieke belofte van kwaliteit – de VDP adelaar op de hals van elke afzonderlijke fles wijn. Het is het kenmerk van wijnen met erfgoed.