Matarromera Esencia

, 2020 herdenkt het verleden van de emblematische wijnmakerij

 

Voor de lancering van deze 2020, heeft de wijnmakerij sappen van zijn eerste drie jaargangen 1994, 1995 en 1996 samengevoegd met de sappen 2020 waardoor perfect de genialiteit, de levensduur en de wijsheid van de wijnen tot uiting komt.

Is het mogelijk om tegelijkertijd de Beste Wijn ter Wereld, de Grote Gouden Bacchus of de wijn die het resultaat is van een voortreffelijk wijnjaar te proeven? Matarromera Esencia is de nieuwste creatie van de wijnmakerij waarmee enkele successen uit zijn verleden wil delen en samenbrengt in een beperkte oplage van slechts 4.000 flessen. Voor de lancering van de 2020 heeft de bodega zijn eerste jaargangen aangesproken: 1994, de eerste jaargang van de bodega en meteen de Grand Gold Medal op de internationale wijncompetitie in Turkije; 1995, een wijn die de Grand Gold Bacchus van de wereld won; en 1996, een uitstekend jaargang voor de bodega en die door de Consejo Regulado als voortreffelijk werd beoordeeld. Deze drie wijnjaren vormen de rode draad van de Matarromera wijngaarden in Olivares en Valbuena de Duero, twee van de meest exclusieve gebieden in de Ribera del Duero voor de teelt van de Tempranillo.

Voor het wijnbouwteam bereikt de rijpingscapaciteit van de Matarromera-wijnen met Esencia zijn maximale expressie. Het resultaat is een wijn met aroma’s die typisch zijn bij het ouderen, maar tegelijkertijd de vruchten van de Tempranillo op de kalksteen terroir uit de Duero Vallei, intact houdt. “De wijnjaren 1994 en 1995 waren zeer beperkt in hun productie als gevolg van de voorjaarsvorst, met een onovertroffen rijping als gevolg van de hete, droge zomers. Het jaar 1996 werd gekenmerkt door een hogere productie met een uitstekend evenwicht tussen zuurgraad, kleur en aroma’s. Het mengen van de drie wijnjaren, de warme 1994 en 1995 en de koelere 1996, met de oogst 2020, heeft het mogelijk gemaakt om de perfecte balans te bereiken van een gerijpte en uitstekende wijn”, aldus Félix González, de oenologische manager van het bedrijf.

Matarromera Esencia heeft een baksteenrode kleur, met een zeer fijne en complexe neus, met een veelheid aan aroma’s in perfecte harmonie. Hij zorgt voor een kruidige sensaties, nieuwe leren aroma’s, subtiele hints van zachte pijptabak, verrassend en fris rood fruit, bijenwas of zachte karamel. In de mond valt een fijn skelet van gepolijste tannines op, met een uitstekende complexiteit van smaken en een verrassende frisheid, met een lange en elegante afdronk.

Voor de wijnmakerij is Matarromera Esencia de exacte uitdrukking van het transformatieproject dat de afgelopen jaren in de installaties is uitgevoerd met het doel een nog betere kwaliteit dan in het verleden te bekomen en zich meteen aan de toekomst aan te passen. Het nieuwe label is ontworpen met de klassieke en elegante oriëntatie die het merk kenmerkt en met een illustratie van de gerenoveerde wijnmakerij omgeven door wijngaarden. Matarromera Esencia wordt gepresenteerd in een individuele koffer en is te vinden in gastronomische winkels, wijnwinkels en Matarromera online winkel, voor een prijs van 96 euro: https://tienda.matarromera.es.

Matarromera Winery is de eerste van tien wijnmakerijen die door Carlos Moro werden opgericht en deel uitmaakt van Matarromera Family Winery, een wijngroep die zich voornamelijk bezighoudt met de wijnbereiding en die high-end wijnen produceert in zes van de meest erkende oorsprongsbenamingen van het land (Ribera del Duero, Rioja, Rueda, Cigales, Toro en Ribeiro). Sinds haar oprichting heeft Matarromera Winery, de 3 voorbije decennia, haar nationale en internationale prestige geconsolideerd met vele prijzen en nam ze deel aan evenementen die mede de geschiedenis van Spanje kenmerkten. Momenteel is Matarromera Winery aanwezig in meer dan 80 landen