Max Muller: nieuw lid VDP

De Max Müller I Winery uit Volkach is nu lid van het Verband Deutscher Prädikatsweingüter (VDP). Met Rainer en Christian Müller verwelkomt de regionale vereniging VDP.Franken haar 28e lid.

“De vreugde die wij voelen en de eensgezindheid van de hele familie sterken ons in onze overtuiging om zowel een lid dat absoluut kwaliteit nastreeft als een zeer sympathieke wijnbouwersfamilie in de kring van de VDP op te nemen.” Robert Haller, voorzitter van de VDP.Franken, is verheugd over het nieuwe lid. Hiermee groeit het Verband Deutscher Prädikatsweingüter (VDP) naar een totaal van 199 aangesloten wijnhuizen.

De VDP.Estate Max Müller I

Het wijngoed Max Müller I is een landgoed dat in 1692 door de Würzburgse prins-bisschoppen werd gebouwd. Vader Rainer, de derde generatie, en zoon Christian, die zijn opleiding tot wijnmaker in Rheinhessen voltooide bij de VDP.Estates Wittmann en Wagner-Stempel, bewerken samen de ongeveer 21 hectare wijngaarden, die zijn gelegen op de beste locaties langs de rivier de Main. Op de door schelpkalk gekenmerkte bodem worden druivensoorten als Pinot Blanc, Riesling en Scheurebe verbouwd – natuurlijk naast de toonaangevende Frankische druivensoort Silvaner, die ook de passie van het wijngoed is. Dit betekent dat wijnliefhebbers zich kunnen verheugen op nog meer geweldige wijnen van de reeds bekende wijngaardlocaties VDP.ERSTE LAGE® Escherndorfer Lump en Sommeracher Katzenkopf, evenals de VDP.GROSSE LAGE® RATSHERR in Volkach en AM LUMPEN 1655® in Escherndorf.

“Het leven rondom de wijn is zo spannend, zo divers, zo motiverend dat het ons elke dag weer blij maakt. We inspireren elkaar – alleen zo blijven we ons ontwikkelen. En dat als familie, over generaties heen, met een geweldig team – meer kunnen we ons niet wensen.” zegt de familie Müller.

De Vereniging van VDP Estates (Verband Deutscher Prädiakatsweingüter) verenigt bijna 200 wijnmakers die niet individueler kunnen zijn en toch een gemeenschappelijk streven hebben: De productie van authentieke topwijnen. Sinds 1910 zet het collectief van de beste wijnhuizen van Duitsland zich in voor een unieke belofte van kwaliteit – de VDP adelaar op de hals van elke afzonderlijke fles wijn. Het is het kenmerk van wijnen met erfgoed.