Millésime Bio 2021 gaat door in digitale vorm

Vakbeurs – 25, 26 en 27 januari 2021

In het licht van de actuele gezondheidscontext is de editie 2021 van Millésime Bio omgetoverd tot een digitaal formaat. Een nieuwe aanpak voor de industrie en een engagement zodat de professionals in de sector kunnen rekenen op deze essentiële zakelijke bijeenkomst in het begin van het jaar. De data blijven ongewijzigd: de beurs vindt plaats van 25 tot 27 januari aanstaande.

De uitdaging: de beurs digitaliseren om de uitdagingen van de industrie aan te gaan. In het licht van de huidige gezondheidscontext heeft de interprofessionele vereniging SudVinBio besloten de beurs Millésime Bio 2021 te laten doorgaan in een digitale versie. “Gezien de onzekere gezondheidscontext was het niet denkbaar om de beurs Millésime Bio 2021 fysiek te laten doorgaan in het eerste kwartaal van 2021, legt Jeanne Fabre, voorzitster van de beurs Millésime Bio, uit. In ieder geval is de situatie van dien aard dat een uitstel niet gegarandeerd had kunnen worden. Ook zou het opschuiven van het evenement niet compatibel geweest zijn met de agenda’s van de kopers.”

Millésime Bio is een wereldwijde vakbeurs voor de biologische wijn-, brouwerij- en gedistilleerde drankenindustrie. Ze is de eerste in de sector die het digitale levenslicht ziet. Ze zal de exposanten opnieuw een bedrijfsdynamiek bieden en hun professionele afspraken aan het begin van het jaar garanderen op de oorspronkelijk geplande data, van 25 tot 27 januari 2021.

Een leidende positie behouden in een bloeiende sector. Naast deze moeilijkheden die de wijnindustrie sterk hebben verzwakt, heeft het Agence Bio afgelopen juli hoopvolle cijfers gepubliceerd: de biologische levensmiddelensector groeit gestaag, zowel wat de consumptie als de productie betreft*. Als ‘s werelds grootste biologische wijnmarkt moet de beurs Millésime Bio doorgaan en haar rol spelen. Als speler in de economische heropleving zal de beurs onmisbaar zijn om de commerciële uitwisselingen waarvan kopers en exposanten afhankelijk zijn, te laten doorgaan. In overeenstemming met de verbintenissen van SudVinBio blijft het belang van de professionals centraal staan. Exposanten die niet aan deze digitale beurs wensen deel te nemen, krijgen hun inschrijvingsgeld volledig terugbetaald.

Challenge Millésime bio 2021 : De internationale wedstijd van biologische wijnen gaat fysiek door!

Door de nodige aanpassingen te doen om de geldende gezondheidsmaatregelen te respecteren, gaat de Challenge Millésime Bio door met een jury die fysiek aanwezig zal zijn. De tweedaagse Challenge zal plaatsvinden in Montpellier (Frankrijk) op 20 en 21 januari 2021. Hierbij zal een selectie van gecertificeerde biologische wijnen uit de hele wereld geproefd worden en zullen de winnende wijnen worden uitgelicht in een speciale ruimte van de digitale beurs Millésime Bio 2021.