Millésime Bio 2021: vakbeurs om naar uit te kijken

Vakbeurs – 25, 26 en 27 januari 2021. Als eerste internationale bijeenkomst in de wijn-, brouwerij- en gedistilleerde drankenindustrie van het jaar, belooft Millésime Bio 2021meer dan ooit hét evenement te worden waar alle professionals in de sector naar uitkijken, een symbool van herstel na een moeilijke periode. De internationale bijeenkomst voor biologische wijn, die plaatsvindt van 25 tot en met 27 januari 2021, zal net als vorig jaar 1300 exposanten uit de hele wereld ontvangen in het Montpellier Expositiecentrum, met respect voor de geldende gezondheidsvoorschriften.

Groot enthousiasme bij exposanten: vakbeurs voor biologische wijnen uitverkocht. Millésime Bio is elk jaar de eerste wijn-, bier- en gedistilleerde drankenbeurs op de kalender. Het vindt plaats aan het begin van het jaar, een interessante periode voor commerciële uitwisselingen, van 25 tot en met 27 januari 2021 in het expositiecentrum van Montpellier.

De wijnindustrie is zwaar getroffen door de gezondheidscrisis, die een wezenlijk omzetverlies heeft veroorzaakt. Om de sector opnieuw te doen heropleven, grijpen wijnbouwers enthousiast de gelegenheid aan om te exposeren op de internationale vakbeurs voor biologische wijn, die elk jaar door bijna 7.000 kopers wordt bezocht. Het succes van deze editie is duidelijk voelbaar in de reservaties van de stands, die amper een maand na de opening van de inschrijvingen al uitverkocht waren. Voor 15% van de standhouders is het de allereerste deelname aan de internationale vakbeurs. In een tijd waarin de biologische wijnmarkt blijft groeien en in een context waarin iedereen streeft naar meer vruchtbare relaties, bewijzen deze cijfers de sterke aantrekkingskracht en de zakelijke efficiëntie van Millésime Bio, een vakbeurs die werd opgericht door professionals die de verwachtingen van de wijnbouwers en de bezoekers kennen.

INTERNATIONALE EXPOSANTEN OP DE AFSPRAAK

Met de steun van SudVinBio en de wijnbouwers van de regio Occitanië sinds 1993, verzamelt Millésime Bio meer dan 20 nationaliteiten uit de wijnindustrie. In lijn met de vorige edities zijn ongeveer 20% van de stands door buitenlandse exposanten vertegenwoordigd. Als ‘s werelds belangrijkste biologische wijnproducerende regio neemt Occitanië nog steeds één op de drie standen voor haar rekening.

Om exposanten en bezoekers in alle veiligheid te kunnen ontvangen, is door de organisatie een strikt protocol opgesteld. “Ondanks de uitzonderlijke situatie doen we er alles aan om in 2021 even veel exposanten en bezoekers te kunnen verwelkomen als vorig jaar”, aldus Jeanne Fabre, wijnbouwer in de Languedoc en Voorzitter van de vakbeurs Millésime Bio. “Er moet rekening gehouden worden met extra maatregelen en deze zullen worden gerespecteerd.”