MOLDAVIE : MY WINE DAY

2020 opent een uitzonderlijke versie van De Nationale Wijndag in Moldavië ter gelegenheid van het wijnpatrimonium van het land op 3 en 4 oktober.

Al 19 jaar lang, komt in oktober, de wijngemeenschap van de Republiek Moldavië bijeen op de nationale wijndag om haar traditionele wijnbouw te vieren. Sinds 19 jaar is het wijnfeest uitgegroeid van een plaatselijke feestdag tot een internationaal evenement, dat het land op de wereldkaart van het wijntoerisme heeft gezet, de stands van de wijnmakers op het Grote Nationale Congresplein en de aangrenzende straten die tienduizenden toeristen (waaronder duizenden buitenlandse toeristen) aantrekken op zoek naar authentieke ervaringen. De levende Nationale Wijndag: https://youtu.be/9FgnZEOkXmI

De 2020-editie in de Republiek Moldavië:

Dit jaar is er geen stand met de slogan “Eu deVIN sărbătoare”/”My Wine Day” gezien de 2020-editie wordt gevierd met inachtneming van alle veiligheidsmaatregelen. Het meest representatieve evenement van de wijnsector van het land zal de grootste successen en de hoogtepunten van de afgelopen 19 jaar bespreken. En amateurs zullen een tentoonstelling van wijnflessen etiketten door de jaren heen en speciale programma’s in alle wijnmakerijen van het land aangeboden krijgen die de bezoekers zullen verwelkomen met proeverijen, voedselkoppelingen, muziek en verrassingen.

En over alle continenten heen:

Het evenement zal internationaal ontploffen: terwijl honderdduizenden mensen hebben genoten van de eerste 18 edities van de Moldova National Wine Day, zal de 19e door miljoenen mensen in verschillende landen worden gevierd. Professionals en amateurs zijn welkom om het MY WINE DAY Zoom webinar te bekijken op 3 oktober om 19.00 uur Moldavische tijd / 18.00 uur Parijse tijd / 17.00 uur GB tijd, waarbij deskundige proevers en journalisten over alle continenten heen, een transcontinentale online proeverij van de Moldavische wijnen organiseren. Een evenement georganiseerd en geleid door de prijswinnaar Jamie Goode: columnist bij UK Sunday Express en wijnrechter, hij verschijnt ook op de BBC, Sky News enz. Dit geeft de mogelijkheid voor alle gepassioneerden van over de hele wereld om te “reizen” naar Moldavië en de inheemse druivensoorten te ontdekken.

Wijn van Moldavië nodigt amateurs in Moldavië en in de hele wereld (wijnen worden geëxporteerd naar 63 landen) uit om op 3 en 4 oktober met familie en vrienden wijnen van Moldavië te proeven en met trots te zeggen: Het is “Mijn Wijndag”!

Volg wineday.wineofmoldova.com, evenals Wine of Moldova Facebook en Instagram pagina’s om deel te nemen aan de 19e editie van de Nationale Wijndag!

De moderne Moldavische wijnen

De Moldavische wijn heeft de afgelopen tien jaar een complete revolutie doorgemaakt in de verbetering van de kwaliteit van de wijn, wat duidelijk blijkt uit de 740 medailles die in 2019 op gerenommeerde internationale wijncompetities aan Moldavische wijnen zijn toegekend. Het Nationaal Wijnbureau (ONVV) is het belangrijkste orgaan dat de Moldavische wijnsector beheert, dat zijn expertise en technische bijstand aanbiedt voor de wijnbouw en de wijnbereiding, en dat zich bezighoudt met de promotie en de marketing van kwaliteitswijnen. De Moldavische wijnindustrie is het ONVV dank zij de oprichting van de regio’s met beschermde geografische aanduidingen en het kostbare nationale wijn- en wijnstokregister.

www.wineofmoldova.com

Op onze boekenplank een speciale editie over de oenologische en culinaire ervaringen opgedaan tijdens de 18de editie van dit unieke festival en uitzonderlijk feest waaraan de ganse Moldavische gemeenschap deelneemt. NOROC!