Nieuwste Bel’Uva

BOTANICALS, BLAUWE DRUIVEN, BELGISCHE GIN

 

EERSTE GIN OP BASIS VAN BELGISCHE BLAUWE WIJNDRUIVEN – Cabernet Noir –

Bel’Uva, de dranken op basis van wijndruiven uit België en botanical extracten van het innoverende bedrijf Elikzir, heeft er een nieuwe telg bij in hun assortiment. Opnieuw weten zij wijndruiven met precisie te combineren met verscheidene botanicals om zo een uniek product op de markt te brengen. Een gin op basis van Belgische blauwe wijndruiven: Bel’Uva gin Cabernet Noir.

Geïnspireerd door de diversiteit en tradities van de regio GOB Haspengouw, verwelkomt Bel’Uva een derde, nieuwe gin in hun gamma. Bel’Uva gin Cabernet Noir, een gin op basis van Belgische blauwe wijndruiven afkomstig van het wijndomein Hoenshof (Borgloon) is geen zoveelste gin in het rijtje maar een unieke beleving voor gin-liefhebbers. Elk distillaat van hun assortiment weerspiegelt zijn unieke druif-eigenschappen die worden versterkt met de aangepaste botanicals. Hun Cabernet Noir voegt hier opnieuw een mooie meerwaarde toe in hun aanbod, naast hun Bel’Uva gin Muscaris (Golden Award Winner), Bel’Uva gin Pinot Blanc en Bel’Uva Humulus Vermouth.

Bel’Uva gin Cabernet Noir:

Druif: Cabernet Noir

Alcohol: Wijndruiven alcohol geëxtraheerd uit wijndruif Cabernet Noir, en graanalcohol

Aroma’s:   Intens rood donker fruit, licht rood fruit, kruiden, lichte toetsen van steranijs en anijs

Smaak: Zeer zachte romige textuur en donker rood fruit, met mooie zachte kruidigheid en lichte tonen van steranijs

Botanicals : de Belgische wijndruif Cabernet Noir en 10 soorten specifieke botanicals waaronder vlierbes, gember, citroengras, framboos en handgeplukte jeneverbessen uit de Balkan – geen toegevoegde aroma’s, suikers, bewaarmiddelen –

Perfect serve:

Drink puur of met een neutrale tonic. Serveer met ijsblokjes. Garneer met sinaasappel- of citroenschil voor extra frisheid of met bosbessen, zwarte bessen of druiven voor een extra fruitigheid

Bel’Uva gin Carbernet Noir – Aanbevolen verkoopprijs: 39,95 EUR – 500 ml fles. Momenteel enkel te verkrijgen op bestelling via info@beluva.be of bij hoofd distributiepartner Noble Elite Drinks.

Het volledige Bel’Uva gamma is te vinden bij Noble Elite Drinks, VDS stokerij en een

vijftigtal verdeelpunten & online verkoopkanalen over heel België.

GOB HASPENGOUW

Regio GOB Haspengouw wordt sinds enkele jaren erkend als een van de betere wijnregio’s van België. Zowel witte als blauwe wijndruiven worden hier geteeld. De ochtendmist en de typische hellingen van leem en mergel zorgen voor een heel bijzonder microklimaat die wijndruiven aflevert met een behoorlijke zuurtegraad en een grote diversiteit aan fruitige en kruidige smaken.

FERMENTATIE EN EXTRACTIE

Net zoals bij wijn, ondergaan ook hier de druivenschil, overblijvende sappen en het vruchtvlees een natuurlijke vergisting, waardoor een alcoholisch, fruitig sap verkregen wordt, klaar om gedistilleerd te worden in een klassieke koperen ketel of via vacuümdistillatie. De toegevoegde botanicals (kruiden, specerijen, fruit, etc.) ondersteunen de natuurlijke smaken van de wijndruiven, wat resulteert in een zeer zachte en milde alcoholtextuur, een harmonische en sensorische ervaring van fruitigheid en kruidigheid.

WIE IS ELIKZIR ?

Elikzir is een bedrijf met grote expertise in de ontwikkeling en productie van botanische extracten. Hun eigen merk, Bel’Uva, heeft zowel alcoholische als niet-alcoholische spirits en dranken in hun assortiment maar elk vertrekt vanuit hetzelfde concept: een harmonie creëren tussen lokale wijndruiven en een grote selectie aan Elikzir plantenextracten. Daarnaast kunnen ook private labels geproduceerd worden.