NorthSeaChefs en Icelandic Gadus slaan handen in elkaar

Tijdens de Global Seafood Expo, de grootste vis-gerelateerde beurs ter wereld, die doorgi,g in Brussel maakten NorthSeaChefs en Icelandic Gadus hun partnership bekend om voor de komende jaren Noordzeevis tot bij de consument te krijgen. Tussen beide werd hiervoor een samenwerkingsovereenkomst ondertekend.

Icelandic Gadus, dat optreedt als logistieke- en productiepartner, is een modern en gerespecteerd bedrijf,  gespecialiseerd in de verwerking van vis- en schaaldieren voor de retail markt. Met deze samenwerking zal NorthSeaChefs meer Noordzeevis én voornamelijk minder bekende soorten en bijvangst bij de Horeca en de consument kunnen brengen.

NorthSeaChefs is een Belgische organisatie van topchefs die onbekende vissoorten en bijvangst, gevangen in onze Noordzee, promoten bij het grote publiek. Vissen zoals onder meer steenbolk, wijting, rode poon en heek zijn voor velen nog onbekend, vaak omdat ze in de winkel niet verkrijgbaar zijn. Hierdoor consumeert de klant hoofdzakelijk  zalm, kabeljauw en tong. De consument onbekende vissoorten laten ontdekken en daardoor ook waarde rond creëeren, is de missie van NorthSeaChefs.

Icelandic Gadus met als thuisbasis Nieuwpoort is net als Filip Claeys, oprichter van NorthSeaChefs, overtuigt van het potentieel van die minder bekende Noordzeevissen. “Steeds meer mensen zijn bewust met hun voeding en gezondheid bezig, “ aldus Filip Claeys. “Oorsprong en duurzaam karakter spelen meer dan ooit een voorname rol. Ook het lokale – en seizoensgebonden karakter van verse producten bepaalt de keuze van de consument. Door een gamma respectvol gevangen vis van eigen bodem aan te bieden, spelen we in op die vraag en helpen we tegelijkertijd onze eigen vissers.”

Binnen de culinaire wereld is NorthSeaChefs een begrip geworden. Zeer veel chefs, ook diep in het binnenland, werken volgens dit gedachtegoed en bieden de minder bekende soorten aan in hun restaurant. Bovendien beschikt NorthSeaChefs over een website waar zeer veel informatie terug te vinden is. Van recepten tot tips & tricks om al die vissen perfect en gemakkelijk te bereiden.

www.northseachefs.be