Patisserie van Carrefour alleen nog met Fair Trade cacao bereid

Een primeur onder de grootwarenhuizen – Patisseriëproducten 100 % in regel met het Fairtrade Cocoa program – In Belgische ateliers bereid – Zonder prijsverhoging

Carrefour is trots op haar producten en wilt dit nog meer kunnen zijn. Het heeft daarom gekozen om alleen nog verantwoorde cacao in haar patisserie te gebruiken. Vanaf 1 april 2017 wordt 100 % van haar patisserie namelijk met cacao van het ‘Fairtrade cacao program’ bereid. Hiermee versterkt Carrefour haar steun aan eerlijke en duurzame handel.

Cacao in cijfers :  De wereldproductie van cacao bedraagt gemiddeld 3,4 miljoen ton per jaar – 40 milljoen mensen hangen voor hun inkomen af van cacao  – Belgen verorberen gemiddeld 6 kg chocolade per persoon per jaar – Slechts 1,3% van al die cacao wordt verhandeld volgens de regels van eerlijke handel.

In 2016 is de verkoop van Fair Trade producten met 23% in België gestegen! Ook bij Carrefour hebben de klanten steeds meer aandacht voor sociale en ethische overwegingen. Carrefour wilt aan die verwachting beantwoorden. Vanaf 1 april worden alle patisserieproducten van Carrefour alleen nog met 100 % cacao van het « Fairtrade Cocoa program » bereid.

Een primeur bij de grootwarenhuizen

Het atelier van Carrefour waar verse verse patisserie wordt gemaakt is de eerste dat uitsluitend met cacao van het « Fairtrade Cocoa program » werkt. Carrefour zal dus zo rechtstreeks bijdragen tot een duurzame landbouw op meer dan 52 hectare die meer dan 56 000 cacaobomen telt … Voor de lokale telers betekent dit een productie van ongeveer: 50 miljoen Cacao bonen – 1.5 miljoen vruchten

Krullen, schilfers, ganache, decoraties, mousse,…. de cacao ‘Fairtrade Cocoa Program’ zal men vanaf morgen in een twintigtal desserts uit het klassieke assortiment en in een tiental seizoensgebonden referenties (paasnestjes, chocoladestronken,…) van Carrefour vinden.  Met dit nieuwe initiatief geeft Carrefour haar klanten de kans om zich plezier te doen op een verantwoordelijke wijze en met respect voor de producenten – en dit zonder prijsstijging van haar producten.