Popocatepell The Mexican in Haarlem vernieuwd

Traditioneel Mexicaans restaurant getransformeerd naar eigentijdse hotspot voor lunch, borrel en diner. Het traditionele Mexicaanse restaurant Popocatepetl in Haarlem heeft een metamorfose ondergaan. De welbekende Mexicaanse taferelen hebben plaats gemaakt voor een eigentijds, sfeervol interieur met Mexicaanse invloeden. Eind april 2017 opende het vernieuwde restaurant op de Riviervismarkt naast de Janskerk haar deuren. Gasten kunnen nu niet alleen genieten van het prachtig nieuwe interieur, ook de kaart is aangepast. Naast de authentieke gerechten zijn er vernieuwde Mexicaanse gerechten aan de menukaart toegevoegd en kunnen gasten nu ook bij Popocatepetl terecht voor de lunch. Daarnaast is er aandacht besteed aan de drankenkaart. Op het menu staan cocktails en de befaamde Mexicaanse spirits; tequila en mezcal. Hiermee is Popocatepetl the Mexican ook een uitstekende plek voor de borrel. Na Utrecht en Rotterdam was Haarlem aan de beurt voor een restyling. De vier andere vestigingen in het land worden de komende periode getransformeerd.

Begrip in Nederland

Het Mexicaanse restaurant Popocatepetl is al 35 jaar een begrip in Nederland en heeft veel vaste gasten. In Mexico staat ‘Popocatepetl’ voor de bekende vulkaan bij Mexico City. De naam is oud-Azteeks en betekent ‘daar waar de aarde heet wordt’. In Nederland staat ‘Popocatepetl’ al jaren garant voor lekker eten in een Mexicaanse ambiance.

Eigentijds menu en ambiance

Inmiddels is het tijd geworden voor een aanpassing van het interieur en de menukaart. Onlangs opende de allereerste vernieuwde Popocatepetl haar deuren in Utrecht. De Rotterdamse en Haarlemse vestigingen volgden hierna en zijn hiermee de tweede en derde zaak van Popocatepetl die helemaal in het nieuw zijn gestoken. Hiermee speelt Popocatepetl in op de veranderende wensen van de gasten. Met meer verfijnde gerechten, bites to share, een nieuwe lunchkaart en een uitgebreide drankenkaart, biedt het Mexicaanse restaurant voor een ieder wat wils. Uiteraard zijn de klassiekers – tortilla’s, faijtas en quesadillas – nog steeds verkrijgbaar. Nieuw is het aanbod cocktails waaronder de ‘Mexican Bulldog’; een combinatie van een Corona biertje met een Margarita.

Het traditionele interieur is getransformeerd naar een hedendaags design met een Mexicaanse touch. Het resultaat is een warme ambiance met veel bijzondere eyecatchers. Denk aan de wand met hoefijzers – een symbool voor geluk – en authentieke Mexicaanse gekleurde kuipstoeltjes.

Popocatepetl is een horecaconcept van Debuut BV, een organisatie die hoogkwalitatieve, onderscheidende horeca beheert en ontwikkelt in Nederland. De eerste Popocatepetl opende in 1983 haar deuren in Utrecht. Daarna volgden de restaurants in Nijmegen, Rotterdam, Den Haag, Breda, Haarlem, Amersfoort.  De restaurants van Popocatepetl worden de komende periode gerestyled en krijgen een eigentijds karakter. De eerste vestiging in Utrecht had hiermee de primeur. Daarna werd Rotterdam (maart 2017), en nu ook Haarlem (april 2017) aangepakt en deze zomer komt er zelfs een geheel nieuwe vestiging bij in het midden van het land!

Popocatepetl The Mexican, Haarlem: Openingstijden De keuken is open van 12:00 tot 22:00 uur – Riviervismarkt 1-3, 2011 HJ Haarlem – Telefoon +31 (0)23 5511901 – Website https://popo.nl/restaurant/haarlem/ – E-mail haarlem@popo.nl