Poster voor het roséseizoen

Savoie, tussen de meren, bergen en mooie tafels, een van de favoriete zomerbestemmingen …

Een alomtegenwoordige poster in deze prachtige regio moet de bezoekers in de zomer 2020 eraan herinneren dat de Savoyaardse wijngaard wereldwijd wordt herkend. In de voetsporen van de nerveuze witte wijnen en de gastronomische rode wijnen met een mooie balans tussen materie en elegantie, … treedt immers de rosé, een nieuwigheid waarover de wijnmakers trots zijn. Deze regio heeft de grootste aantal sterrenkoks, en ze zijn allemaal toegewijd aan het creëren van harmonieën vooral met de wijnen van Savoye.

Deze wijnbouwregio, omlijst door hoge pieken en rijk aan prachtige meren biedt wijnen fris en complex, met het natuurlijke evenwicht veroorzaakt door een klimaat van grote contrasten. De witte wijnen (70%) domineren de productie met hun sterke persoonlijkheid, het aandeel van rode en roséwijnen neemt elk jaar toe. De Savoie rosé vertegenwoordigt nu al 6% van de productie.

De druivenrassen zijn van nature Mondeuse en enkele inheemse druivensoorten, maar ook Gamay – met gourmet- en fruitige wijnen – en de Pinot noir, gevinifieerd hetzij met een 100% origine, hetzij in assemblages.