Rosé-wijnen: Carrefour

Carrefour : rosé schuimwijnen.

 

Deze retailer biedt in zijn ruim assortiment schuimwijnen een mix van cidre, prosecco en crémant, zowel uit Frankrijk als andere Europese wijnlanden zoals Spanje en Italië, hij heeft evenzeer aandacht voor onze Belgische producenten. Een keuze voor elke wijnliefhebber aan zeer interessante condities die de zomer beslist moet opvrolijken.

Stassen Cidre Cuvée Rosé

Fruitige smaak met zoetheid en een duidelijk appelkarakter met hints van aardbei, specerijen en bloed grapefruit. Zachte smaak van rode bessen en een lichtzoete nasmaak.

De Belgische ciderproducent Cidrerie Stassen maakt al cider sinds 1895. De appelboomgaard is gevestigd in Aubel, in het oosten van België, waar hij altijd is geweest. Hier is de bodem zeer rijk aan kalksteen, waar de bomen groeien op 200 meter boven de zeespiegel.

Fruitige smaak met zoetheid en een duidelijk appelkarakter met hints van aardbei, specerijen en bloed grapefruit. Zachte smaak van rode bessen en een lichtzoete nasmaak. Moet fris worden geserveerd en heeft 7.4% alc vol.

Cuvée Le Noble Rosé Brut

Ook de wijnmakerij Philippe le Noble zorgt voor een frisse Belgische noot. Een leuke bruisende wijn uit Wallonië, afkomstig van de Dolcetti nero, een in principe Italians druivenras dat veel voorkomt in Piemonte, maar ook in Argentinië en Frankrijk.

Een cuvée die best past bij een aantal regionale suggesties maar ook zijn leuke bubbels ook een mooi aperitief vormt en hierdoor toch heel wat punten scoort bij de doorsnee wijnliefhebber. Pairing suggesties : Varkensvlees : Quiche met ham en comté kaas & Pasta “carbonara” à la française; Gevogelte: Pikante krokante kip, Kokosnoot kip en curry of Gevulde inktvis in sétoisesaus; Kalfsvlees: Vitello tonnato en Blanquette met kokosmelk.

Italië Prosecco For Due Brut

Gemaakt van de druivensoort Gléra. Mooie lichtroze zalmkleur . in de neus leuke fruitige aroma’s met toetsen van gouden appels en fleurige witte bloemen. Zacht en prikkelend in de mond waarde vele luchtige en speelse bubbels zorgen voor een frisse en zachte afdronk. Leuke wijn.

Freixenet: Italian Rosé

Freixenet blijft zich na het grote succes van zijn eerste Prosecco verder vervolmaken in de kunst van de wijnbereiding en verovert met de nieuwe Italian Rosé schuimwijn opnieuw de harten van wijnliefhebbers wereldwijd.

De prachtige en rozig fonkelende Italian Rosé wordt gemaakt van de allerbeste Glera en Pinot Noir druiven uit Italië. De druiventrossen worden voorzichtig geperst, waarna het sap een proces ondergaat van trage, koude fermentatie. Zo worden de verfijnde aroma’s en de frisse smaak van de druiven het best bewaard. De tweede fermentatie vindt plaats in roestvrijstalen druktanken onder gecontroleerde temperatuur. Na enkele weken zorgt dit voor een frisse, fruitige en verleidelijke schuimwijn, die zijn natuurlijke suiker behouden heeft.

Assemblage  Glera & Pinot Noir – Dosering 14,5 g/l – EXTRA DRY – Alc vol 11% .

De Italian Rosé van Freixenet smaakt fris en fruitig, met een verfijnd aroma van rode vruchten en een elegante basis van witte bloemen en appels. In de mond mengen de verleidelijke, zoete rode vruchten zich perfect met de licht parelende bubbels, wat van de Italian Rosé een heerlijke wijn maakt die je zo kan drinken, of als lekkere verfrissing bij je gerechten.

Spanje Cava Ferriol Brut Rosé

Een cava brut van Covides van de Trepat druif uit de eigen wijngaarden. Na een zorgvuldige selectie van de beste druiven rijpen de sappen in de wijnkelders van Sant Sadurní d’Anoia.

Het resultaat is een wijn met een dieproze kleur met fijne belletjes die een mooie  kroon vormen. In de neus overvloedige, fruitige en complexe aroma’s, in de mond vormen de fruitige hints een leuk evenwichtig kader met een zeer aangename afdronk. Alc vol 11%.

Crémant d’alsace brut rosé – AOC

Deze rosé crémant, gemaakt van 100% Pinot Noir druiven, biedt in het glas een prachtige pareling en leuke zalmkleur. De fijne, knapperige mousse die perfect samengaat met zijn intens roze kleur zorgt in de neus voor mooie aroma’s van aardbei en framboos. Ook in de mond blijft het frisse en fruitige karakter dominant.

Crémant de Bourgogne “Brut Rosé”

La Côte Mâconnaise – Assemblage : Pinot Noir: 70 %, Gamay noir met wit sap: 20 %, Chardonnay: 10%

De vinificatie van de basiswijn voor de productie van deze mousserende wijn is identiek aan die van een klassieke roséwijn. Door een delicate persing worden zeer zuivere sappen gewonnen.  De kleur wordt verkregen door toevoeging van het maximaal toegestane aandeel van het druivenras Gamay, dat langzaam wordt geperst.  De tweede gisting in de fles duurt ongeveer 6 maanden. Tijdens deze periode van tweede gisting, die “prise de mousse” wordt genoemd, wordt koolzuurgas in de wijn opgelost en vormt zich een depot in de fles. De nieuwe crémant wordt ten minste 13 maanden opgeslagen voordat hij wordt “gedegorgeerd”, maar dat kan ook 20-24 maanden zijn.  Na de “remuage”, waarbij de door de gisting veroorzaakte afzettingen in de hals van de fles worden opgevangen, begint het “disgorging”-proces, waarbij de onzuiverheden uit de fles worden gegoten en vervolgens de “liqueur d’expédition” wordt toegevoegd, gevolgd door de definitieve kurk en de beschermende draaddop.  Deze crémants danken hun versheid aan de frequentie van de degorgeringsoperaties, één keer per maand, voordat ze voor verzending worden vrijgegeven.

Deze Crémant de Bourgogne Rosé heeft een roze tint met paarse tinten. Een zeer fijne mousse komt soepel tevoorschijn bij het ontkurken van de fles.  Delicaat in de neus met rijke fruitaroma’s, is de mousserende wijn fruitig en soepel in de mond. Elegante en fijne mousse in de mond met lange afdronk. De inbreng van de Pinot Noir zorgt niet alleen voor een mooie structuur maat ook een aangename finesse.

Uitstekende aperitief, maar kan ook tijdens de maaltijd worden gedronken. Hij past perfect bij desserts op basis van rood fruit. Deze crémant kan nu gedronken worden, of nog even worden bewaard, zodat de secundaire aroma’s zich kunnen ontwikkelen.