Smullen in Wallonië

De eerste tentoonstelling in de vernieuwde ‘Espace Wallonie’ in de Grasmarkstraat 25-27 in Brussel, een initiatief van de dienst Wallonië België Toerisme, is meteen gefocust op het themajaar “ Smullen in Wallonië – Smulroutes in Wallonië”.

Op het programma staan 28 routes in drie dimensies, een hoog gehalte aan Wallonië waar het ambachtswerk niet vergeten wordt dankzij de knowhow van ambachtslui en producenten uit het zuiden van het land. De tentoonstelling haalt de mosterd uit de brochure “28 smulroutes” die werd gemaakt in samenwerking met de Waalse Huizen voor Toerisme.

Niet minder dan 28 uitstalramen laten u watertanden en nemen u mee op ontdekking naar de mooiste hoekjes van Wallonië en naar 140 plaatselijke producenten en ambachtslui. Deze tentoonstelling is ook de ideale gelegenheid om meerdere producenten in de kijker te zetten via hun portretten, hun knowhow en proeverijen. Op zaterdag 14 oktober bijt chocolatier Darcis trouwens de spits af van deze proeverijen.

‘Smullen in Wallonië’ is in de eerste plaats een hulde aan de koks, landbouwers, ambachtelijke producenten, mannen en vrouwen die beslisten om van hun passie hun leven te maken. Het is een passie die heel Wallonië, maar ook Brussel en Vlaanderen doet watertanden.

Wallonië onderscheidt zich door zijn diversiteit, de kwaliteit en het karakter van zijn producten met meer dan 500 kazen, elke week opent ergens een nieuwe brouwerij en één miljoen flessen Waalse wijn presenteren zich broederlijk naast befaamd mineraalwater, likeuren en ambachtelijke vruchtensappen.

Lekker eten is een aangename manier om een streek te ontdekken die uniek is vanwege haar geschiedenis, haar cultuur, haar folklore, haar erfgoed. Het kortbij toerisme, de authenticiteit en de innovatie hebben Wallonië het etiket bezorgd van een streek waar het goed toeven is.

Het globale aanbod werd gebundeld in een handige brochure die beschikbaar is in de Espace Wallonie. De tentoonstelling ‘Smullen in Wallonië’ loopt nog tot 5 november en is van maandag tot vrijdag toegankelijk van 11 tot 18 uur, op zater- en zondag is ze geopend van 13 tot 18 uur. In de aansluitende boetiek vindt u een ruime collectie Waalse producten en boeken die in de loop van het jaar wordt verruimd.

In de toekomst zullen Wallonië België Toerisme en de Service Public de Wallonie om de beurt tentoonstellingen organiseren in de Espace Wallonie. Het hele jaar door kunnen Brusselaars en toeristen die gretig zijn om Wallonië te ontdekken, hier meer informatie krijgen over het toeristische aanbod. www.smulleninwallonie.be