‘Straffe’ Koffiedrankjes

Bruynooghe Koffie dat is Belgische ambacht, baristakwaliteit en simpelweg “bèrelekker”. Van slow brew tot espresso, de West-Vlaamse Bruynooghe Koffie is even eigenwijs als veelzijdig. Dat bewijzen deze drie verrassende koffierecepten: Espresso Martini, Vietnamese Iced Coffee en een verrukkelijke Affogato. Té trendy? Nee hoor, je hoeft niet in een hippe koffiebar te werken om deze drankjes te maken. Deze meesterlijke maar eenvoudige recepten maak je gewoon thuis.

BRUYNOOGHE KOFFIERECEPTEN

Espresso Martini : Op dit trendy 90-ies drankje liggen traditiegetrouw drie koffiebonen. Ze liggen er niet alleen voor de sier, maar staan symbool voor gezondheid, rijkdom en geluk.

Ingrediënten per cocktail: 60 ml vodka – 15 ml koffielikeur – 45 ml Bruynooghe espresso – 0,5 tl suiker – ijsblokken

Bereiding: Doe alle ingrediënten in een shaker en shake gedurende 2 minuten. Giet door een klein zeefje rechtstreeks in een martiniglas. Serveer onmiddellijk.

De zoete “Ca Phe Sua Da” is een Vietnamese klassieker en biedt de ultieme verfrissing tijdens warme zomerdagen.

Ingrediënten per iced coffee: 150 ml Bruynooghe Koffie – 150 g gezoete gecondenseerde melk – ijsblokken

Bereiding : Doe de koffie en gecondenseerde melk samen met flink wat ijsblokken in een shaker en schud minstens 2 minuten. Vul een groot glas met ijsblokjes en giet de iced coffee door een klein zeefje rechtstreeks in het glas. Serveer onmiddellijk.

Affogato is Italiaans voor verdronken. Een ‘dessertdrankje’ met enkel roomijs en loeihete, supersterke espresso. Water en vuur in een glaasje.

Ingrediënten per affogato : 2 bolletjes vanille-ijs – 1 kopje Bruynooghe espresso – 1 verkruimeld amandelkoekje

Bereiding : Schep 2 bolletjes vanille-ijs in een glas. – Overgiet met hete espresso en werk af met een verkruimeld amandelkoekje. – Serveer onmiddellijk.

Buon appetito!

De geraffineerde Bruynooghe blend vind je in de supermarkt, delicatessenzaken en in heel wat horecazaken. Of bestel hem eenvoudig via de gloednieuwe webshop.

Er valt veel te vertellen over Bruynooghe Koffie, maar niet dat ze een groen boontje zijn. Het koffielabel houdt de Vlaamse koffietraditie al meer dan 85 jaar in ere. In 1935 zag Bruynooghe Koffie het licht als klein familiebedrijf in Kortrijk. Prosper Bruynooghe richtte samen met zijn vrouw Maria Berteele een koffiebranderij op. Hij brandde handmatig de bonen en bezorgde deze dagelijks van deur tot deur. In 2002 nam MIKO de familiezaak over maar veranderde niets aan het traditionele recept. Bruynooghe Koffie staat anno 2020 nog steeds voor ambacht & baristakwaliteit. Meer info op: www.bruynooghe.com.