The Bistronomy – Vilvoorde

Gastronomie met een voorliefde voor lokale, seizoensgebonden producten én een knipoog naar de toekomst. Dat is waar topchef Marc Clement zijn creatieve stempel op drukt. Als ambassadeur van Mastercooks Belgium, Graham’s Port en Imperial Heritage Caviar combineert Marc Clement vakmanschap met oog voor kwaliteit.  Seizoengroenten verdienen een centrale plaats op het bord.

Restaurant The Bistronomy het eetconcept binnen Living Tomorrow, het huis van de toekomst, heeft ondertussen een vaste plaats verworven in het culinaire patrimonium van Vilvoorde . Met dit eetconcept biedt men een blik op de toekomst en leert men energiezuiniger te leven, zonder aan comfort te moeten inboeten.

Bistronomie staat immers voor een combinatie van eerlijke keuken geproefd in een ongedwongen sfeer en dit alles in een correcte prijs- kwaliteitsverhouding. Het concept The Bistronomy past perfect in deze filosofie en laat de gasten kennis maken met de nieuwste horeca-innovaties terwijl ze van heerlijke gerechten genieten. Het restaurant vond een onderkomen in een modern maar toch warm en tegelijk luxueus decor. Een mix van traditionele tafels en hoge receptietafels wordt doorbroken door zware metalen poorten, sommige opgevuld door houtblokken waardoor naast de grote groepstafels ook intieme leuke plekjes worden gecreëerd. De grote ramen zorgen voor een leuke, overdonderende lichtinval terwijl het geheel verruimd wordt met een groot terras in een mooi groen en natuurlijk decor.

Living Tomorrow tilt hierdoor uw smaakbelevenis naar een ongekend niveau met Chef’s Table, een unieke ervaring waarbij de meest verfijnde gerechten rechtstreeks vanuit de keuken van de toekomst op uw bord belanden. Topchef Marc Clement laat je overvloedig toe kennis te maken met innovatieve keukentechnieken.

Dat de toekomstige technologie een woordje meepraat in het huis van de toekomst en dus ook in het restaurant is meer dan logisch. De grote verrassing van het restaurant is dan ook robot Zora. Dit sympathiek staaltje technologie komt langs de tafels, zorgt voor enige animatie en geeft zelfs uitleg bij de wijnkaart. Om Zora aan het werk te zien in het restaurant moet je wel ietwat geluk hebben, ze heeft immers een zeer drukke agenda en wordt bij herhaling ingezet om in het huis van de toekomst tal van klusjes te klaren, meetings en vergaderingen te animeren en af te werken en zoveel meer. Ietwat begrijpelijk vermits een robot niet vermoeid raakt, bovendien zijn voor haar de regelingen omtrent  overuren of flexijobs niet van kracht.

Voor de culinaire uitbouw van The Bistrinomy deed men een beroep op voormalig sterrenchef Marc Clement die nadat hij zijn sporen had verdiend in restaurant De Zeste in Antwerpen, lange tijd de drijvende kracht was en de culinaire scepter zwaaide in het voormalig sterrenrestaurant Folliez in Mechelen. Marc bouwt in The Bistronomy een betaalbare gastronomie uit in de vorm van frisse, soms ietwat eigenzinnige creaties waarbij hij bij voorkeur gebruik maakt van dagverse lokale producten met een duidelijk accent op seizoengebonden ingrediënten. Kwestie van enerzijds de ecologische voetafdruk beperkt te houden en anderzijds de ‘vergeten’ maar zeer lekkere groenten optimaal te promoten. Met een score van 4/5 katapulteerde de culinair-gastronomische gids We’re Smart® Green Guide The Bistronomy naar de top van ’s werelds meest gerenommeerde groenterestaurants.

Marc is bovendien een van de Belgische ambassadeurs van de Portwijnen inzonderheid de Graham’s collectie van de familie Symington. Dat de Graham’s craftsessies ook Marc Clement te gast hadden is dan meer dan vanzelfsprekend. Speciaal voor dit gebeuren creëerde hij een unieke cocktail op basis van Graham n°12, een port die bekend staat voor zijn ietwat eigenzinnige kenmerken, maar die eens getemd, talloze liefhebbers weet te begeesteren. Marcs gerecht bij deze cocktail, werd een spicy tuna met meloen, een veelkleurige decoratieve presentatie met als buitenbeentje een Mexicaans bloempje weliswaar gekweekt in de eigen tuin in Vilvoorde. De subtiele pittigheid kwam mooi tot uiting door het gebruik van Peruviaanse black peper blaadjes. Een figuurlijke kroon én op de culinaire uitbouw én op de uiterst lekkere en geslaagde cocktail met Graham n° 12.

The Bistronomy –Indringersweg 1 -1800 Vilvoorde – Tel 02-263 01 31 – www.thebistronomy.com

Van maandag tot met vrijdag, geopend voor lunch en diner – Gesloten op zaterdag en zondag, behoudens groepsreserveringen

Culinaire commentaren:

Tasted4you: 3 minutes – pittig – smaakvol – lokale groenten – kwalitatieve ingrediënten- creatief en decoratief

GaultMillau: 13.5/20 – vooruitstrevende aanpak – creatief met groenten – volledig groentemenu.