United airlines serveert Fillaboa op vluchten naar Europa en Zuid-Amerika

De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij United Airlines biedt haar klanten 30.000 flessen Fillaboa, Albariño wijn, aan van de Masaveu Family Vineyards in haar Polaris business class. De wijn vergezelt de gastronomische menu’s bereid door de chef-koks van United Airlines en de chef-koks van het Trotter Project, een organisatie zonder winstoogmerk die zich toelegt op het begeleiden en inspireren van een nieuwe generatie culinaire geesten. Fillaboa 2018 is een frisse, elegante en fruitige witte wijn van de historische Fillaboa Estate, in de Rías Baixas DO.

Fillaboa, van de Masaveu’s Family Vineyards wijngaard van Rías Baixas DO, is een van de meest gewaardeerde witte wijnen van de luchtvaartmaatschappijen en haar passagiers. De uitstekende kwaliteit was voor United Airlines een belangrijk statement om Fillaboa 2018 als officiële wijn op te nemen in de Polaris business class, op internationale lange-afstandsvluchten naar Europa en Zuid-Amerika. United Polaris business class is het streven van de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij naar exclusiviteit en uitmuntendheid en wordt aangeboden op de gehele vloot van internationale langeafstandsvluchten.

Deze overeenkomst met de Galicische wijnmakerij resulteerde in de levering van 30.000 flessen ter begeleiding van de business class gastronomische menu’s die worden bereid door de koks van de luchtvaartmaatschappij en de chefs van het Trotter Project. Het Trotter-project ontstond na het overlijden van de Amerikaanse chef-kok Charlie Trotter, een pionier van de culinaire voorhoede in de Verenigde Staten die het land kennis liet maken met een nieuwe vorm van catering. Zijn bijdrage aan de Amerikaanse en wereldkeuken werd erkend door het initiatief dat zijn naam draagt en dat samenwerkt met de luchtvaartmaatschappij die Fillaboa heeft gekozen om deel uit te maken van hun business class menu’s.

Klanten van de luchtvaartmaatschappij kunnen genieten van een ‘high-flying’ eetervaring, met gerechten gemaakt van verse producten en smaken uit de hele wereld, die elke maand variëren, en vergezeld gaan van een Albariño wijn van de Fillaboa Winery.

Dit benadrukt het prestige van deze wijn als ‘hoogvliegende’ wijn, die voldoet aan de hoge kwaliteitseisen die de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij stelt. Met als enige doel de controle van het proces, d.w.z. de kwaliteit van de wijn, heeft deze wijnmakerij een beperkte jaarlijkse productie van 200.000 flessen. Deze productie wordt momenteel voornamelijk gedistribueerd in de horeca en de catering. Fillaboa winery exporteert ongeveer 40% van haar productie voornamelijk naar Zwitserland, China, Denemarken, de Verenigde Staten en Duitsland.

Fillaboa 2018 is een 100% Albariño frisse, witte, elegante en fruitige wijn, de gisting vindt plaats in roestvrijstalen tanks bij lage temperaturen, de wijn wordt nadien, gedurende zes maanden op zijn fijne moer bewaard.

Deze Albariño wijn is een van de drie referentiewijnen van de Galicische wijnmakerij, samen met andere zeer prestigieuze Albariño wijnen die grote internationale prijzen hebben gewonnen zoals, in het geval van La Fillaboa 1898, de Best in Show op de Decanter World Wine Awards 2019 (DWWA), de hoogste onderscheiding in ‘s werelds meest invloedrijke wijncompetitie.

Voor José Masaveu, algemeen directeur van Masaveu’s Family Vineyards, “is deze prijs een erkenning voor het werk dat door een heel team is verricht bij de productie en verdeling van de witte wijnen van Fillaboa’s Winery, die ongetwijfeld de Albariño wijnen op het hoogste niveau van kwaliteit plaatsen, dit streven is een van de vaste verplichtingen van deze wijnbouwgroep”, verduidelijkt hij. .