URB Luxury drink

Recent werd URB Luxury Drinks geïntroduceerd in Amsterdam, Berlijn en Shanghai. Deze wereldsteden komen overeen met de drie smaakvarianten van URB. Als urban drank is URB met niets te vergelijken. Het is alcoholvrij maar zeker geen frisdrank. De smaken zijn volwassen, verfrissend en karaktervol met een verrassend rauw randje. URB Luxury Drinks geeft je eindelijk een keuze als je geen zin hebt in alcohol of frisdrank, maar wel iets bijzonders wilt drinken en ongestoord wilt genieten. Daarmee creëert URB een high end categorie van luxe alcoholvrije lifestyle dranken die je vindt op premium locaties. URB begint in Amsterdam, Berlijn en Shanghai, maar het is de ambitie om alle wereldsteden te veroveren en te voorzien van een nieuwe smaak.

URB is geen excuus

Het verhaal van URB is ontstaan in een rooftopbar, met uitzicht op de nachtelijke stad. Na het zoveelste excuusdrankje omdat je nog moet rijden, ontstaat hier het idee van een volwaardige, alcoholvrije drank die qua smaak en beleving niet onderdoet voor een IPA, GT of AIX. URB drink je niet als excuus, maar omdat je goede smaak hebt, oog voor design en houdt van sterke verhalen zonder dat er alcohol voor nodig is.

Duurzaam urban design

Het zijn de details die URB onderscheiden en het premium maken. Zo zijn de flesjes van URB uniek dankzij de speciale, volledig met glas gedrukte etiketten. Deze techniek met gesmolten glas is niet alleen exclusief, maar ook zeer duurzaam en oneindig recyclebaar. De kroonkurken van de smaken Amsterdam, Berlijn en Shanghai zijn bedrukt met speciaal voor URB gemaakte kunstwerken van urban artist Bram Reijnders. Het is niet voor niets dat URB in Amsterdam is geïntroduceerd in zijn galerie. Als een van Nederlands bekendste kunstenaars heeft hij zijn ‘urban art’ aan het merk URB verbonden en visualiseert hij de ‘smaak’ en beleving van de stad. Dankzij de kunstwerken van Bram Reinders beleef je URB Luxury Drinks met al je zintuigen en krijg je eindelijk antwoord op de vraag: Hoe smaakt Amsterdam, Berlijn of Shanghai?

Natuurlijke ingrediënten en uitgesproken smaken

URB heeft een geheel eigen receptuur ontwikkeld die ‘nergens op lijkt’. Het karakter, de body en de gelaagdheid geven URB haar uitgesproken smaak die alcohol doet vergeten. De basis van URB is gemaakt van enkel natuurlijke ingrediënten. Per stad zijn daar kenmerkende vruchten en kruiden aan toe gevoegd. Met slechts 3,75 gram suiker en 18 calorieën per 100ml past URB helemaal in het huidige tijdsbeeld om zonder compromissen te genieten.

URB Amsterdam is verfrissend met de ‘zing’ van citrus en jeneverbes. Het kan de vergelijking aan met een goede GT, maar staat qua smaak en beleving helemaal op zichzelf.

URB Shanghai is de zwoele, Oosterse smaak met passievrucht, sencha thee en bittertje van rabarber. De kleur lijkt op rosé maar de smaak is karaktervoller dan alleen zon en zee.

URB Berlin is met druivenschillen, een vleugje wort en ‘virgin grass’ op smaak gebracht. De tannines doen ergens aan rode wijn denken, maar het is verfrissender dan dat.

Perfect serve en foodpairing

URB drink je puur met voor iedere smaak een eigen garnituur. URB kun je ook goed mixen met of zonder alcohol. Voor de recepturen werkt het merk samen met internationale mixprofessionals. Daarnaast ontwikkelt URB samen met enkele chefs verschillende foodparing opties omdat deze volwassen luxury drink ook perfect gedronken kan worden tijdens de lunch en het diner.

URB Luxury Drinks is in 2020 opgericht door Roger ter Horst en Jan Fleurkens. Roger werkte lange tijd voor Diageo Plc en was de drijvende kracht achter de “Classic Malts selections” en introduceerde de Reserve Brands in de Benelux. Na Diageo werkte hij voor Bavaria Breweries in Europa en in Afrika. Jan Fleurkens was eigenaar van Mongozo bier, een reeks van bieren afkomstig met o.a. Afrikaanse recepten. Hij was ook de eerste die glutenvrije Pilsener introduceerde en was de eerste met biologisch en Fairtrade gecertificeerde bieren. Samen met partners als Bram Reinders en Hansen Dranken gaat URB Luxury Drinks na Amsterdam, Berlijn en Shanghai voor exclusieve distributie in alle grote wereldsteden.