Verwenadresjes 2016 – juli – Restaurant Vermeer – Amsterdam

Wanneer je het drukke station Amsterdam Centraal buitenstapt, merk je aan de overzijde van het plein een 17de eeuws architecturaal buitenbeetje op. In dit mooie gebouw vond het NH Collection Amsterdam Barbizon Palace een onderkomen. Een iconisch hotel met 2 al even iconische uitschieters, nl de St Olofskapel, het symbool van een ruime MICE-infrastructuur en restaurant Vermeer dat alleen reeds met de naamgeving naar een van de Nederlandse grootmeester in de schilderkunst verwijst.

Restaurant Vermeer is zonder meer het pronkstuk van het hotel waar chef-kok Chris Naylor kleurrijke, decoratieve gerechten serveert die uitpuilen van smaken en aroma’s. Het verbaast dan ook niemand dat deze creativiteit met een Michelinster werd bekroond.

Naast de diversiteit in het aanbod van vergaderruimte zorgt het NH Collection Amsterdam Barbizon Palace evenzeer voor een ruim culinair assortiment. Naast het pronkstuk is Hudson’s Terrace & restaurant een meer ingetogen alternatief dat een internationaal menu heeft. Dit is ook de plek met kenmerkend Antiox-buffet – een enorme reeks warme en koude gerechten, waaronder vers fruit, gebak en eieren bereid op bestelling.  Voor drankjes is er Bar Mar-Dique, die alles serveert van cocktails tot lichte snacks.

De cuisine biedt een smakelijke keuze uit typische regionale specialiteiten en een internationale cuisine. Hudson’s Terrace & Restaurant dient ook als ontmoetingspunt en is de hele dag open voor gasten om gezellig te kletsen bij een hapje, te genieten van drankje of exclusieve high tea. Voor een aperitiefcocktail of misschien een rustig slaapmutsje, kunt u terecht in de gezellige Bar Mar-Dique. Naast een groot assortiment wijnen, sterke dranken en cocktails, kunt u hier een hapje eten bestellen, als u dit wilt.  Het blijft open tot laat in de nacht, waardoor het een uitstekende plek is om te ontspannen na een lange dag.

De trots van het hotel is evenwel restaurant Vermeer, dat reeds voor het 5e jaar op rij zijn Michelinster wist te behouden. Chef de cuisine Chris Naylor tovert een mozaïek van zuivere kleuren, geuren en smaken op tafel. Een ware culinaire sensatie. Een ervaren sommelier kan u alles vertellen over de bijzondere wijnkaart, waarop wijnen uit de hele wereld prijken. De combinatie van haute cuisine en uitstekende bediening olv. maître Bjorn van Aalst zorgt voor een onvergetelijke culinaire ervaring.

Het interieur van het restaurant is tegelijk modern en eigentijds, elegant, cosy en super gezellig. Gasten worden in een aangenaam salon onthaald waar ze van het aperitief kunnen genieten en een keuze uit de menukaart kunnen maken. De kaart biedt geen vaste menu’s, hoewel men voor een 4, 5 of 6-gangen formule kan opteren. Op de kaart staan alle basisingrediënten lukraak door elkaar, chef-kok Chris Naylor zorgt voor een creatieve en innovatieve invulling door de ingrediënten samen te brengen tot onverwachte culinaire combinaties vol succulente smaakervaringen. Tal van ingrediënten zijn afkomstig van de eigen groenten- en kruidentuin die zich op het dakterras van het hotel bevindt. De andere ingrediënten worden betrokken bij telers uit de buurt zodat de ecologische voetafdruk beperkt blijft.

Restaurant Vermeer – c/o NH Collection Barbizon Palace – Prins Hanbdrikkade 59-72 – 1012 AD Amsterdam – www.restaurantvermeer.nl